::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Wednesday, 28 August 2013

::Segmen Jom Bersahabat! Part1::



Alhamdulillah..
Dah kenyang makan..
Jom join segmen dari tira
Thanx erk sudi jemput Eira
Assalamualaikum .
Apa Khabar !


okeyhh , malam ni tira nak melancarkan segmen ni . tujuan nye adalah untuk menyenangkan tira , termasuklah kawan2 blogger lain untuk blogwalking and tambah2 sabahat ! senang je . tak susah pon kannn ? hehe . 

Syarat2 :
1. Follow lah blog tira yang simple nih . 
2. Kalau nak senang , copy paste je oke link yang sedia ada dibawah .
3. Like fanpage tira dan Page ni .

4. Hantarkan link segmen kat kotak komen.
5. DONE !

langsung selama 3hari . sampai 30hb ! jam 12.00 malam . walau pun macam lebih 36 jam , takpeee . bgi chance korang join . okehh !

Salam Persahabatan dari Eira..

::segmen blogwalking MERDEKA bersama ayuinsyirah::



Ada yang tengah lunch ke..
Eira tak sempat nak lunch lagi..
Tapi sempat nak join segmen ni..
Owner segmen ni jemput tau..
Terharu jap..
TQ Ayu..
Tak nak hampakan Ayu..
Eira join segmen ni..
Korang yg nak join tu..
Boleh klik banner kat bawah ni..

Kalau Ayu dan blogger lain nak tau..
Eira ni anak jati Pulau Mutiara..
Orang Penang..
Tapi bukan anak mami tau..
Selalu bila cakap je orang Penang..
Confirm org ingat anak mami...
Eira anak orang kampung je..
Hehehe

::Jamuan Raya PNPA Pulau Pinang::



Selamat hari rabu..
Dari pagi tadi Eira bz mengefax...
Ni baru de masa utk duduk kat tempat sendiri..
Alhamdulillah keje mengefax dah settle..
So boleh start buat keje lain...
Nak kongsi dengan korang sume..
Gambar2 yg sempat di snap masa Jamuan Raya
Kat pejabat Eira..
Jamuan ni buat hari khamis lepas..
Tapi Eira tak sempat nak upload pic..
Agak meriah gak ar opis ari tu..
Juadah2 pun banyak disediakan..
Antaranya sate, ketupat, lemang, nasi impit, kek, mee kari, tapai, kuih muih..
Macam2 ada..
Time ni gak ar boleh pakai baju raya..
Selalu kat opis..
Pakai uniform je..
Hehehe..
Ni antara gambar2 yg sempat di snap..

Akak comel kat sebelah Eira ni..
PA bos..
Beria kitorang bergambar..
Sampai tak sempat buka apron..
Masa ni tengah siap2 nak bakar sate..
Hehehe

Banyak tak makanan kitorang..


Sempat bergambar dengan bos dan isteri..


Gambar after kenyang makan...
Macam cikgu sekolah pun ada..
Kredit utk kawan2 yg sudi share gambar..

Tuesday, 27 August 2013

::Celebrate Raya with Nuffnang and Papa John’s Pizza::



Tadi time rehat..
Eira sempat ar jengah page En Nuffnang...
Korang tau tak..
En Nuffnang de buat sambutan raya..
Dengan Papa John's Pizza lak tu..
pj1
So pada blogger2 yg nak join tu..
Korang boleh ar klik
Gambar kat atas tu..
Kalau dekat nak gak Eira join sekaki..

::Tolonglah Faham::



1st of all...
Eira nak minta maaf..
Kalau de yang terasa hati dgn entry Eira kali ni..
Manalah tau...
Tetiba ada lak yg terterjah entry ni..
Eira nak luahkan perasaan..
Biarlah kalau tak de org baca pun..
Blog Eira ni kira cam diari on9 Eira..
Kebelakangan ni...
Eira memang bz nak siapkan sijil2 penyertaan..
Kepada peserta2 kursus & latihan..
Sebabnya sijil2 ni dah lama tertunggak..
Dari bulan April lagi..
Ni semua gara2 tiada cetakan sijil dibuat..
Tak nak lah salahkan sesiapa..
Cuma bila senarai nama untuk buat sijil bertambah..
Keje Eira pun makin bertambah lah..
Sampai kadang2 tu..
Tak sempat nak berborak kosong dgn kawan2 kat bahagian lain..
Sekarang ni..
Dorang sume sibuk dengan latihan bola jaring..
Sepatutnya Eira terlibat sama..
Tapi Eira tak dapat nak ikut..
Memandangkan bebanan keje yg makin bertambah..
Eira takut tak sempat siapkan keje..
Nanti tak pasal2 makin banyak lak keje..
Bila keje dah banyak..
Mula ar nak kelam kabut..
Tapi kawan2 Eira ni..
Macam tak faham je..
Atau pun dorang saja buat2 tak faham..
Sekarang ni..
Semua macam dah bermasam muka dgn Eira..
Sampai tak nak bertegur sapa lak..
Eira pun dah pening..
Tak tau nak buat apa lagi..
Eira dah minta maaf..
Tapi dorang wat tak layan je..
Sedih tol..

Dorang macam tak faham keje Eira..
Perbezaan keje Eira dgn dorang..
Dorang semua kakitangan tetap..
Eira ni anggota sukarela je..
Eira kena ar ikut arahan Ketua Bahagian Eira..
Takkan Eira nak main redah je..
Tanggungjawab Eira pada keje perlu diutamakan..
Kang tak pasal2..
Eira kena gantung keje pulak..
Huhuhu..
Harap2 dorang semua mengerti keadaan Eira..

Monday, 26 August 2013

::Bila Duit Makin Susut::



Disebabkan kemengantukkan yang dah tak tertanggung..
Memaksa Eira untuk mencoret sesuatu..
Cam ne tak mengantuk..
Dari jam 8 pagi..
Asyik menghadap PC..
Nak kena siapkan kerja2 yg tertunggak..
Akibat bahan cetakan yang tak mencukupi..
Nak tak nak..
Kena ar siapkan...
Kalau tidak..
Confirm keje akan makin bertambah..
Ni pun Eira dah rasa nak muntah..
Tiap2 hari menghadap benda yang sama je..
Huhuhu..
Tambahan pulak..
Bila hujung bulan..
Poket pun dah kering...
Dalam tangan ada RM20 je..
Dapatkah duit tu bertahan untuk sepanjang minggu ni???
Tawakal je lah..
Mesti korang ingat Eira ni boros time raya kan???
Sampai duit pun habis...
Sebenarnya..

:: pencarian bloglist sempena kemerdekaan by Mrs Mahadi ::



Selamat hari isnin..
Pagi ni Eira nak join segmen sempena hari kemerdekaan..
Jom kita support blogger Mrs Mahadi..

Friday, 23 August 2013

::Cinta Jannah ~ Episod 2::



Jom layan Cinta Jannah episod 2 lak..



Yang terlepas episod 1..
Boleh klik [sini]

::Cinta Jannah ~ Episod 1::



Ari ni waktu rehat panjang..
So..
Boleh ar layan citer Cinta Jannah..
Ni Eira share dgn korang episod 1
Jom layan sama2...



Cian kat Si Jannah ni..
Polos sangat..

::Drama Cinta Jannah::



Pepagi buta ni..
Eira keseorangan lak kat opis..
Pegawai2 terlibat dengan perkhemahan kadet..
Dalam keboringan..
Eira nak share dengan korang..
Drama yg tengah ditayangkan di TV3
Dalam Slot Akasia..
Setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7 malam..
Tajuk drama ni Cinta Jannah..

Lakonan mantap pelakon2 ni...
>> Aeril Zafril [Izaryl]

 
>> Nelydia Senrose [Jannah]


>> Reen Rahim [Balqis]
>> Ramona Zam Zam [Damia]
>> Fadilah Mansor [Ibu Jannah]
>> Shaharuddin Thamby [Ayah Jannah]
>> Dian P. Ramlee [Ibu Izaryl]
>> Ezany Nizariff [Suffian]
>> Qazem Nor [Razlan]
>> Watie Elite [Tini]
Ramai lagi pelakon drama ni..
Ok..
Jom kita tengok sinopsis drama ni pulak..

::OST Cinta Jannah ~ Angin Syurga {Misha Omar]



Pagi ni nak share dgn korang..
Lagu dari akak Misha Omar..
Kalau yang suka tonton drama kat tv3..
Lagu ni merupakan OST untuk drama..
Cinta Jannah..

Ku himpun waktu ucapan terindah
terbenam sudah asmara
mesranya siang dan malam
selalu kau tiup kan angin syurga padaku

Ku himpun makna kata darimu
harum yang mekar di kebun hati
dan katamu sebuah kota bahagia dan berdiri ..

Sehingga hujung masa
berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
kasihku… tuluskah cintamu
sebuah jawapan ku damba dari bibir mu .. bibir mu

Tidakkah kau tahu hidup punya waktu
kasih tersia bukan itu ku mahu
andai kau membisu tentu akhirnya
perpisahan ini akan tetap terjadi

Tuesday, 20 August 2013

::Kad Raya Keempat Aidilfitri 2013::



Ada yang tengah sibuk lunch ke??
Eira tak berapa selera nak makan..
Tapi kena paksakan diri gak..
Dah pesan kat kawan sepejabat utk belikan nasi..
Tapi tak tau ar dapat habiskan ke tak..
Bila demam + selsema + batuk melanda..
Memang cukup menyiksakan...
Eira pulak memang jenis yg tak berapa gemar makan paracetamol @ panadol..
Antibiotik pun banyak yang Eira tak boleh makan..
Kalau salah makan ubat..
Mula ar bengkak mata..
Bibir pun bengkak sekali..
Dah rasa macam alien pulak..
Huhuhu..
Apalah yg Eira melalut ni kan..
Tak de kena mengena dengan tajuk entry pun..
Hehehe..
Saja nak kongsi dengan korang sume..
Kad raya keempat yg Eira dapat..
Dan merupakan kad raya terakhir utk tahun ni..

Terima kasih kepada EkaTikah kerana memilih Eira sebagai pemenang..
Harap2 tahun depan Eira dapat banyak kad raya lagi..
InsyaAllah...

::Segmen | Salam Ukhuwah dari Blogger Madrasahkehidupan::



Kesihatan Eira tak ok lagi..
Selsema dan batuk masih berlarutan..
Ditambah pula dgn sakit kepala..
Memikirkan kerja2 yg tertunggak..
Ambil masa untuk rehat jap 5 minit..
Nak join segmen ni...
Untuk tambah kenalan dari kalangan rakan blogger..
Korang yg nak join..
Boleh klik banner kat bawah ni k..


p/s: Ada hadiah tau..jom kita join...

Monday, 19 August 2013

::GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA::



Waktu rehat tinggal 10 minit je lagi..
Sempat gi nak join GA ni..
Untung2 dapat hadiah teddy bear..
Seumur hidup Eira..
Tak pernah gi orang bagi hadiah teddy bear..
Selalunya..
Bila Eira rasa teringin nak peluk teddy bear..
Eira mesti pergi mana2 kedai cenderamata..
Gi cubit2 teddy bear kat situ..
Dapat cubit pun jadi lah..
Nak tunggu orang hadiahkan..
Tak tau ar bila leh dapat kan..
So..
Tanpa membuang masa..
Eira nak join GA ni..
Dari Farisha
Mana tau..
Kalau ada rezeki..
Boleh dapat teddy bear yg kiut miut tu..
Jom kita join ramai2..


Sempena Hari Raya Adilfitri 2013,
Farisha telah mengadakan Giveaway hebat
yang menawarkan Hadiah Teddy Bear sebagai hadiah utama
Dijemput semua sertai Giveaway ini

Siapakah peserta bertuah yang akan memenangi Hadiah ini??
 Klik SINI Untuk join & Lihat hadiah
Giveaway ini sah dari 19-08-2013 sehingga 09-09-2013
Pemenang akan diumumkan pada 10/09/2013

 Good Luck semua ^.^

::Kad Raya Ketiga Aidilfitri 2013::



Mood tengah rajin update entry baru..
Korang sume mesti banyak dapat kad raya kan??
Eira nak kongsi dengan korang kad raya yg Eira dapat..
Walaupun sikit je..
Sebagai tanda penghargaan Eira kpd pengirim kad raya tu..
Ni kad raya ketiga yang Eira dapat..
Terbang jauh dari Sibu..
Nak tau sape pengirimnya..
v
v
v
v
v


ni header blog pengirim kad raya ke-3 Eira..

Salah seorang blogger yg tengah popular..
Selalu gelar diri dia Cik Akak
Kat bawah ni..
Kad raya yg cik akak kasi kat Eira..
Comel kan kad raya kad atas tu...
Mesti korang tertanya-tanya..
Macam mana Eira boleh dapat kad raya dari Cik Akak
Sebenarnya..
Eira merupakan salah seorang peserta..
Kira Eira ni bertuah gak lah ye..
Kepada blogger2 yg x follow Cik Akak lagi..
Meh kita cepat2 follow ok..
Tahun depan bleh ar kirim kad raya lagi..
Hehehe


::TQ Ekin Alias::



Eira nak kongsi dengan korang sume..
Beberapa bulan lepas..
Eira de join GA dari Ekin Alias
Alhamdulillah..
Eira salah sorang pemenang GA ni..
Lama gak Eira tunggu hadiah ni..
Tapi Eira x kisah sangat..
Sebab Eira faham dgn keadaan Ekin..
Yang sibuk dengan LI..
Akhirnya..
Dua hari sebelum raya Eira dapat satu bungkusan...

Masa 1st time dapat bungkusan ni..
Memang teruja sangat..
Sebab nak tau hadiah pe..
Hehehe..
Adik Eira beria-ria suruh buka bungkusan dalam kereta..
Tapi Eira hold sampai buka puasa...
Nak tahu pe Eira dapat..
Jeng3x........



Eira dapat dua helai tudung..
Cantik kan...
Mula2..
Eira ingat dapat hadiah ni je..
Sekali...
Masa Eira tengah tengok2 sampul bungkusan tu...
Muncul pula kad raya & duit raya..



Terharu sangat2...
Ni merupakan kad raya kedua yg Eira dapat..
Untuk tahun 2013...
Kad raya pertama dari Anna
Korang boleh baca entri Eira ni...
Apa2 pun..
Eira nak ucap terima kasih kat Ekin..
Atas pemberian hadiah ni..
Good luck in what ever you do dear..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa