::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Sunday, 31 May 2015

::Marriage Not Dating::



Sekarang ni..
Eira tengah giler layan citer Korea..
Nak tahu citer ape??
Marriage Not Married..
Citer ni tengah tayang kat tv9..
Tapi..
Eira selalu tak sempat tengok..
Tengah-tengah kodek Mr. Google..
Akhirnya terjumpa..
Jom layan..
Marriagenotdating-poster.jpg
Pelakon-pelakon utama..
1. Yeon Woo-jin sebagai Gong Gi-tae
Image result for Yeon Woo-jin

2. Han Groo sebagai Joo Jang-mi
Image result for Han Groo

3. Heo Jung-min sebagai Lee Hoon-dong
Image result for Heo Jung-min

Drama ni berkisar tentang seorang pakar plastic surgery yang kaya iaitu Gong Gi-tae yang tidak percaya dengan ikatan perkahwinan. Bertemu dengan  Joo Jang-mi yang bekas kekasih kawan baiknya, Lee Hoon-dong yang terlalu ingin berkahwin. Kerana tidak mahu kehilangan harta, Gi-tae telah menawarkan Jang-mi untuk menjadi kekasihnya dan bertemu dengan keluarganya. Pelbagai insiden lucu berlaku antara mereka.

Dapatkah mereka berkahwin??
Kena ar tengok sampai habis..
Eira pun baru nak start tengok..



Ep 7
Ep 8
Ep 9
Ep 10

Thursday, 28 May 2015

::Kereta Tercedera::

Assalamualaikum..
Selamat pagi uolss..
Alhamdulillah..
Eira dah selamat sampai kat office..
Hari Isnin lepas..
Eira terlibat dengan kemalangan..
Mujur Eira cuma lebam sikit2 je..
Ini semua gara-gara kereta Volkswagen Golf..
Dia himpit terlalu rapat dengan kereta Eira..
Disebabkan nak elak dari terlanggar dia..
Eira pun terlanggar divider kat sebelah kanan..
Mujur Eira pegang streng kuat2 sambil brek..
Kalau tak..
Mungkin kereta dah berpusing..
Ni lah keadaan my midnight blue..
Nampak tak kesan terkopak tu...
Eira memang rasa bengang sangat..
Dengan kereta Volkswagen Golf tu..

Wednesday, 20 May 2015

::Marriage Not Dating ~ Episod 6::




::Bila System Down::



Selamat pagi uolss..
Alhamdulillah..
Pagi ni Eira sarapan waffle coklat + peanut butter..
Ada staff kat office jual..
Sedap sangat..
Tq Kak Ani sanggup hantar..
Walaupun bz dengan exam..
Stop citer pasal makan..
Now nak story sikit..
Ari ni dah masuk 2 hari system down..

Banyak kerja Eira tergendala..

Harap2 system akan cepat pulih..
Melayan perasaan sambil dengar my fav song..

::Marriage Not Dating ~ Episod 5::




::Marriage Not Dating ~ Episod 4::




Tuesday, 12 May 2015

::Marriage Not Dating ~ Episod 3::


Saturday, 9 May 2015

::Marriage Not Dating ~ Episod 2::




Friday, 8 May 2015

::Marriage Not Dating ~ Episod 1::





Wednesday, 6 May 2015

::SEGMEN JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ::



Dah lunch ke uolss??
Tengahari ni..
Nak join segmen dari PapaGlamz
Teruja jap nak join segmen ni..
Rasa macam model tengah wat catwalk..
Pada korang yang nak join tu..
Klik je banner kat bawah ni..
Catwalk_Next_Top_Model
Selamat bersegmen & bercatwalk uolss..

::Review Novel ~ Mr London Ms Langkawi::



Morning uolss..
Pagi ni..
Eira nak review novel lagi..
Baru je habis baca novel ni..
Tajuknya..
Mr London Ms Langkawi..
Karya Herna Diana..















Novel ni berkisar tentang Aidid Mukhlis aka Mr London..

Tuesday, 5 May 2015

::Review Novel ~ Episod Cinta Harlys::



Selamat Tengahari uolss..
Selamat bertugas pada yang dah start keje ari ni..
Hari ni..
Eira nak review novel karya Fieyza Fadlina
Tajuknya Episod Cinta Harlys..















Novel ni berkisar tentang 2 watak..
Iaitu Harith dan Arlyssa..
Sepasang suami isteri  yang dijodohkan kerana satu peristiwa hitam..
Selama 6 tahun mereka terpisah kerana keegoan masing-masing..
Namun, takdir telah menemukan Harith dengan ibu mertuanya, Puan Aini..
Satu pertemuan telah diatur oleh Puan Aini dan Syed Yusri (Abang Arlyssa)..
Dan memaksa Arlyssa untuk kembali mejadi ISTERI Harith..
Arlyssa terpaksa mengikut suaminya pulang ke Kuala Terengganu..
Pergaduhan sudah menjadi makanan ruji kehidupan mereka..
Berkat kesabaran Harith, akhirnya kebahagian dapat dikecapi..
Namun..
Ku sangka panas hingga ke petang..
Rupanya hujan di tengahari..
Rumah tangga mereka mula bergolak dengan kehadiran Humaira dan Najwan..
Dapatkan hubungan mereka berkekalan??
Mungkinkah pelangi kebahagian akan muncul??
Nak tahu..
Korang kena ar beli novel ni..
Tak pun..
Korang  boleh baca novel ni secara online (sampai bab 40 je)
Kat blog penulis Fieyza Fadlina 

Selamat membaca..

Komen Eira: I love this novel...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa