::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Friday, 28 December 2012

::28.12.2012 Hari Yang BZ::



Petang ni baru berkesempatan nak update blog..
Pagi tadi bz wat sijil utk program latihan..
73 keping..
PERGH!!!!!
Memang penat..
Tapi de gak orang yg x percaya..
Kita ni bz..
Siap2 kutuk2 gi..
Sebab Eira x turun sarapan..
Pada hal kita dah bawa bekal..
Kenyang gi..
Tapi nak wat cam ne kan..
Mulut orang kita x leh nak tutup..
Tahan telinga je lah..
Bila org kutuk pasal kita..
Bila time tengahari lak..
Eira n sorang gi kawan..
Cepat2 nak kuar rehat..
Coz kitorang nak gi hantar novel kat perpustakaan..
Tu pun dorang x nak percaya..
Dorang ingat kitorang saja je lari x nak lunch..
Pada hal selalunya..
Dorang yg x bagi kitorang makan..
Dengan alasan makanan tu sume..
Hanya untuk staff tetap..
So kitorang yg sukarela ni..
Tak nak ar memalukan diri..
Duduk makan dgn dorang..
Bila petang lak..
Bz dengan surat2 yg berlambak kat atas meja..
Aduyai..

p/s : ni sekadar luahan hati kecil Eira..Kalau de yg terasa tu..sori erk..

Thursday, 27 December 2012

::Short Segmen By Amer Amirah::



Sebelum kuar lunch..
Jom Kita terjah segmen ni..
Dari Amer Amirah
Klik banner kat bawah ni..
Kalau nak join


Comel je banner dia..
Eira tag Shawal

::"End Year Giveaway by Princess1405"::



Pagi ni Eira nak join GA ni..
Terharu sangat..
Coz owner dia sendiri yg jemput..
Haruslah join..
Kepada sesape yg nak join gak tu..
Leh klik banner kat bawah ni k..

Wish me luck..
And gud luck utk sume yg join..
Eira tag..
Mimie
DyaDidinad
Si Pipi Merah

Wednesday, 26 December 2012

:Eira Dapat Doodle Dari Rien Rose::



Happy je rase ari ni..
Coz..
Eira menang Contest Saya Nak Doodle by-Rien Rose..
Alhamdulillah..
Ni 1st time Eira menang..
So agak excited sikit..
Ni lah doodle yg Eira dapat..
Comel x..
Eira ni dah ar fanatik dgn warna purple..
So..
Apa je benda yg warna purple..
Sume Eira suke...
Eira dah letak doodle ni kat header..
To Rien Rose..


Friday, 21 December 2012

::Contest : Saya Nak Doodle by- Rien Rose.::



Petang ni..
Eira saja nak mencuba nasib join contest ni..
Untung2 leh gak dapat doodle free..
Sape2 nak join bleh klik banner kat bawah ni..
Tarik tamat malam ni..
So kena ar cepat..

Eira nak baju warna ungu (purple)
Nama ~ Eira Aikawa

::Tahniah Malaysia::



Eira nak ucapkan sekalung tahniah kepada Kontinjen Malaysia..
Yang telah mencipta sejarah baru pada Temasya Sukan Universiti ASEAN
Temasya sukan ini melabuhkan tirai semalam di Stadium Utama Kompleks Sukan Nasional Laos.
Eira bangga sangat kerana..
Buat pertama kalinya selepas acara sukan ini dianjurkan di luar negara buat kali pertama di Chiangmai, Thailand pada tahun 1981.
Malaysia berjaya dinobatkan sebagai juara keseluruhan dengan membawa pulang 60 pingat emas, 47 perak dan 72 gangsa.

::Word of The Day~21.12.2012



Salam Jumaat Penghulu segala hari..
Buat semua blogger..
Pagi ni..
Eira nak kongsi satu lagi mutiara kata..
Sempena Hari Jumaat yg mulia ini..

"Bercakaplah kebenaran walaupun kamu nampak kehancuran di hadapanmu kerana akan ada pertolongan ALLAH yang besar nanti."

Thursday, 20 December 2012

::Macam-macam::



Biasalah..
Bila lepas lunch..
Mata pun mula ar kuyu..
Macam-macam..
Apa yg macam2 erk??
Macam2 perangai orang..
Petang ni..
eira nak kongsi n luahkan sikit..
Pasal perangai2 manusia ni..
Ada orang yg suka pakai cantik2..
Sebab ketagih nak dengar pujian org..
Contohnya..
Beli kasut baru, saja pakai kat opis..
Pas tu siap bagi tahu kat orang kat satu opis..
Dia beli kasut baru..
Kalau org x puji..
Mula ar tarik muka..
Org yg piji tu pun..
Entah ikhlas ke tidak..

To me..
Eira x kan sewenang-wenangnya nak puji org..
Lagi pun apa yg de pada pujian..
Ye tak??

Wednesday, 19 December 2012

::Word of The Day~19.12.2012::



Dari titisan airmata..
Kita belajar MENGERTI..
Dari rasa khuatir..
Kita belajar MEMPERCAYAI..
Dari rasa kehilangan..
Kita belajar MENGHARGAI..
Dari rasa bersalah..
Kita belajar MEMAAFKAN..
Dari sebuah harapan..
Kita belajar BERJUANG..
Dari sebuah perjuangan..
Kita belajar Berkorban..
Dari sebuah pengorbanan..
Kita belajar erti KETULUSAN..

Tuesday, 18 December 2012

::Latifah Omar Kembali Berlakon::



Baru berkesempatan nak tengok surat khabar..
Tetiba terbaca pasal my mom's Fav actress..
Latifah Omar..

Akan kembali berlakon..
Eira tak pernah jemu menonton lakonan beliau..
Selepas hampir 40 tahun tidak berlakon,
Akhirnya seniwati & primadona filem melayu ni..
Akan muncul dalam telemovie 50/50
Arahan salh seorang pelakon kegemaran Eira gak..
Akak Melissa Saila
Untuk berita lanjut..

::jom join BLOGLIST JANUARI 2013 AYUINSYIRAH::



Eira nak join bloglist dari AyuInsyirah
Jom kita join ramai2..
Suke sangat dgn banner dia..
Sebab..
Eira pun suka purple..

::Giveaway Januari : Siapa Cepat Dia Dapat::



Pagi ni Eira dah x keseorangan lagi kat opis..
Sedar x sedar..
Kita dah semakin hampir meninggalkan tahun 2012
So, ari ni..
Eira nak join GA dari Pena Islam
Untung2 leh dapat kalendar comel..
Jom kita join ramai2..
Klik banner comel kat bawah ni..

Eira tag AyuInsyirah

Monday, 17 December 2012

::Alone at My Department::



Datang je opis pagi ni..
Terus rasa sedih..
Ari ni ramai kawan2 yg gerak gi lthn..
Eira lak terpaksa dok kat opis..
Coz semua pegawai kat bhgn Eira ni terlibat..
So..
X kan nak biar department ni kosong lak kan..
Terpaksa ar Eira berkorban..
Huhuhu

Ingat de gak kawan yg tinggal..
Rupa2nya..






Eira sorang2 je kat bhgn ni..
Tetiba pegawai Eira naik..
Nak sampaikan ucapan selamat tinggal..
"Saya pergi dulu..apa2 hal call tau.."
Dalam hati ni..
Rase cam pelik je..
Ye lah..
Tetiba lak dia naik, diri kat sblh..
Dan ucap macam tu..
Hahahaha
Terharu jap...

Apa2 pun..
Kepada kawan2 yg pergi latihan tu..
Hati2 semasa menjalani latihan..
Moga segala yg dirancang, berjalan dengan lancar..

Friday, 14 December 2012

::Gelak Tak Henti2 Tengok Persembahan Shiro::



Seperti biasa..
Bila hari jumaat..
Confirm tengok Maharaja Lawak Mega 2012

Dah masuk minggu kelima MLM 2012 ni..
Dengan tema muzikal..
Persembahan pertama dari peserta favourite Eira
Dalam Raja Lawak..
SHIRO..

Memang kelakar abis..
Ajak siap gelek2 lagi..
Nyanyi lagu kosong..
Amat menghiburkan..
Shahrol pulak..
Walaupun pitching lari coz asyik nak ketawa..
Tetap bez..
Good luck Shiro..




::Segmen : Pencarian Bloglist December by Niena Sofea::



Dah lama x update blog kat umah..
Sejak last month gi streamyx wat hal..
Kelmarin baru ok..
So apa lagi..
Jom kita bersegmen..
Segmen kali ni dari Niena
Eira tag Wilma..
Blogger lain yg nak join..
Dan nak tahu syarat2 segmen ni..
Boleh klik banner kat bawah ni k..

Jom kita join ramai2!!

::Istimewa tarikh 1234::



Salam Jumaat buat semua..
Jika semua org sibuk dgn tarikh 12.12.12..
Eira lebih tertarik dgn tarikh ari ni..
1 Safar 1434H
Kalau mengikut perkiraan bulan Islam...
Bulan Safar ialah bulan kedua..
So tarikh hari ni..
1.2.34
Special kan..
Alhamdulillah..
Eira dan korang sume masih lagi bernafas..
Di hari Jumaat yang mulia ini...


Thursday, 13 December 2012

::Tiada Matahari Terbit Pada 23 - 25 Disember 2012::



Sure ramai yang terkejut bila baca tajuk entry Eira ni..
1st of all..
Ni hanya sekadar ramalan..
Hanya Allah yang lebih mengetahui..
Eira sekadar nak berkongsi je..
Jom kita baca sama2..

Pihak NASA menjangkakan akan berlaku fenomena bumi akan gelap
pada 23, 24 dan 25 Disember 2012
Apakah ini satu bencana atau anugerah??

Para saintis menjangkakan perubahan alam semesta dengan kegelapan penuh pada bumi selama 3 hari bukanlah pengakhiran usia dunia,
tetapi hanya "penyejajaran alam semesta",
di mana matahari dan bumi akan berada pada satu garis lurus buat pertama kalinya
Bumi akan bertukar tempat dari dimensi 3 ke dimensi 0
dan seterusnya akan bertukar lagi ke dimensi 4

Wednesday, 12 December 2012

::Meja Patah::



Jangan terkejut bila baca tajuk entry Eira ni..
Bukan Meja Eira yg patah..
Tapi meja pegawai Eira..
Betul2 kat depan Eira ni ha..
Tak tau ar cam ne boleh patah..
Ganas sangat gamaknya..
Tak pun..
Dia tengah khusyuk dok pikir pasal aweks2 dia..
Sampai x sedar skru meja dah longgar..
Sabor je lah..
Alih..
Tetiba dengar dia panggil nama Eira..
"Cepat tolong saya..Meja saya dah patah ni..."
Time tu..
Eira rasa nak gelak pun ada..
Tapi terpaksa ar tahan..
Kang dia kecik ati lak..
Terus tak nak cakap dengan Eira..
Terpaksalah pulak nak kena pujuk..
Dah ar Eira ni jenis tak pandai memujuk orang..

::"Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012"::



Sementara nak tunggu lunch..
Eira nak join Bloglist dari Ayu Inyirah
Suka sgt tgk bunga ros..
Sape2 nak join..
Boleh klik roses kat bawah ni k..

Jom kita join ramai2..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa