::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Thursday, 31 January 2013

::OST Setia Hujung Nyawa~Fiq & Gjie ft Mel (Setia Hujung Nyawa)::



Sekarang ni semua tengah sibuk menonton drama..
Slot Akasia ~ Setia Hujung Nyawa..
So..
Ari ni..
Eira nak kongsi dengan korang sume..
Lirik OST Setia Hujung Nyawa..
Jom kita layan sama2..

Tuesday, 29 January 2013

::Segmen Jadikan Followers UNLIMITED by Aimi Rahim::



Petang ni..
Sambil2 wat keje..
Menahan mata dari tertutup..
Eira nak join segmen dari Aimi Rahim
Kalau nak tahu syarat2 segmen ni..
Silalah rajinkan diri..
Klik banner kat bawah ni..

Tarikh tutup segmen ni..
5 Februari 2013
Jom kita join ramai2..

::29 Januari 2013::



Agak lama Eira x update blog..
Maklumlah bila cuti..
Kita pun sibuk ar dengan aktiviti kat umah..
Niat di hati..
Nak update blog kat umah..
Tapi..
Adik lak sibuk nak guna pc..
Tambahan lagi..
Eira n family bakal berpindah ke rumah baru..
Mula ar sibuk nak mengemas pulak..
Penat2..

Ari ni baru masuk keje..
Dan berkesempatan nak update blog..
Sampai je opis..
Tengok keje dah menimbun kat atas meja..
Aduyai..
Kol 12.30 tadi lak..
De lak org datang menambah keje..
Tak kisah sangat..
Sebab dah memang keje Eira..
Yang wat Eira sakit ati..
Dia leh cakap..
"Nah..Saje nak tambahkan keje awak"
Sambil sengih2 cam kerang busuk..
Rasa nak bagi penampar je..
Letih sangat2..

Monday, 21 January 2013

::Jom Naikkan Traffic Blog::



Eira tgh bw pg td..
Sambil siapkan keje memprint..
Maklumlah nak print ni makan masa..
Tetiba Eira terjumpa info ni kat blog ain
Cara-cara nak naikkan traffic blog..

Ok..
Jom kita cuba sama2..

Cara nya begini :-
V
V
1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.
3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).



15. ::Eira Aikawa::

PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya ok….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat traffic yang banyak... Pastu Jangan Lupa promote link entry ni.. kat member-member korang.. lagi banyak lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yang buat 10% jer maknanya dalam 10 orang yang buat... ingat lagi banyak backlink kita... lagi tinggi rating kita kat google..


::Jom Sertai Projek Bloglist 2013 MQ-Network::



Masa tengah ushar komen2 kat blog..
Eira terjumpa komen dari seseorang..
Suruh sertai projek ni..
So..
Apa lagi..
Eira pun terus join..
Tapi..
Aduyai..
Tersalah masuk info lak..
Sori ye admin..
Tak sengaja..
Huhuhu..
Eira akan betulkan balik..
Pada yg nak join..
Bleh klik banner kat bawah ni k..

Selamat berblog..


::Jumpa Doktor Gigi::



Pagi ni..
Cuaca nampak mendung je..
Alhamdulillah..
Sekarang cuaca dah cerah..
Secerah hatiku yg berbunga2..
Sebab gigi dah ok..
Tak sakit lagi..

Boleh senyum lebih2 ar pas ni..
Ari jumaat ari tu..
Sempat ar gi jumpa doktor gigi..
Ingat nak kena cabut gigi..
Tapi..
Doktor cakap tak payah..
Sebab gigi sume ok..
Cuma gigi bongsu baru tumbuh separuh..
Tu yang sakit..
Kalau nak buang pun..
Kena bedah..
Kos pembedahan lak lebih kurang RM 500

Agak terkejut gak ar bila dengar..
Doktor tu macam faham je situasi Eira..
So..
Dia juz bagi ubat je..
Ni lah rupa ubatnya..
Banyak tak..
Rase cam tak sanggup je nak telan..
Tapi nak baik punya pasal..
Terpaksa gak ar habiskan..
(Sebenarnya sampai ari ni x habis gi mkn)



Thursday, 17 January 2013

::Segmen: Up-kan follower 2013 by FiQa Nsz::



Ari ni Eira nak join segmen dari Fiqa
Comel je orgnya..
Kalau nak join..
Klik banner kat bawah ni k..

Eira tag Zamani utk join..
Fiqa cakap..
5 orang peserta terawal..
Akan berada di bloglist dia selama sebulan..
Eira confirm x tersenarai..
Huhuhu..
Apa2 pun..
Still nak join gak..



  • Blog anda kurang menjana income ?
  • Klik [sini]

Wednesday, 16 January 2013

::Motivasi Kerja::



Petang ni..
Eira nak kongsi motivasi pasal keje..
Bila dah petang..
Kemalasan nak wat keje pun meningkat..
Jom kita renungkan bersama..

Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan gembira & ceria..
Ada yg datang dengan perasan 'biasa' je..
Ada gak yg datang dengan perasaan serba tak kena..
Teringat masalah kat rumah..
Macam2 lah..

Ada antara kita datang keje kerana tanggungjawab..
"DATANG BEKERJA" tapi hampeh..
Hasilnya macam tak datang keje

Ada kala kita rasa macam BZ giler..
Rupanya..
Kita hanya kelam kabut..

Ada kalanya kita rase macam kita ni prihatin..
Asyik tanya masalah orang..
Tapi sebenarnya..
Kita ni Busy body..

Adakalanya kita rasa kita ni openminded @ outspoken
Tapi sebenarnya..
Kita ni kurang pengajaran..

::Menang End Year Giveaway By Princess 1405::



Alhamdulillah..
Masih boleh bernafas dan tersenyum ari ni..
Walaupun gigi masih gi sakit..
Memang x sangka Eira menang Endyear GA dari Princess 1405..
Mula2 Eira juz tgk senarai nama peserta..
Eira org yg ke-78..
Bila Eira gi ke Page senarai yg dapat hadiah perfume..
Terus terkejut, tergamam, n termacam2 gi ar..
Eira dapat hadiah minyak wangi
Excited tol..

Tuesday, 15 January 2013

::1st Giveaway By Puterikasih.com::



Sementara menanti waktu makan tengahari..
Eira telah di tag oleh kawan baik Eira
Anna Mariana untuk join GA dari Puterikasih
Walaupun perut tengah berkeroncong..
Tetap gak nak join GA ni..
Kepada yg nak join..
Silalah klik banner kat bawah ni k..

“1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.comdan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk VitaminCik YayaKimmieSerembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia
Eira tag Syida
Good luck untuk semua blogger yg join..

::Sakit Gigi::



Kesakitannya masih terasa..
1st time Eira diserang sakit gigi..
Sampai bengkak gusi..
Tak tau nak wat pe..
Meraung je lah
 
Memang tak tahan..
Sakit tol..
Kesakitan tu mula menyerang Ari Ahad malam..
Nak layan citer Janji Syirah..
Lakonan my fav actress Nabila Huda..
Pun x senang..
Dah puas kumur air garam..
X ok gak..
Siap Eira demah gusi yg bengkak degn ais..
Surut jap je...
Pas tu sakit balik..
Tak dapat lelapkan mata sampai kol 4 pagi..
Sabor je lah..

Friday, 11 January 2013

::" Review Blog Bertuah"::



Jom join segmen ni..
Agak lama x join segmen..
Sejak PC kat umah wat hal..
Kat opis lak bz dgn keje..
Ni baru ar free ckit..
So..
Jom kita join segmen..
Blogger lain yg nak join..
Bleh klik banner kat bawah ni k..

Come tol banner dia..


::Selamat Hari Lahir Dato' Siti Nurhaliza::



Happy Birthday To U..
Happy Birthday To U..
Happy Birthday To Dato' Siti Nurhaliza..
Happy Birthday To U..
(Perasan mcm Dato' CT de kat sebelah je..
Selamat Ulangtahun kelahiran kepada
Dato' Siti Nurhaliza yang ke-34
Semoga dipanjangkan umur..
Dimurahkan rezeki..
DirahmatiNya selalu..
Dan bahagia di dunia dan akhirat..
Insyaallah..
Happy birthday gak untuk teman kolej Eira..
Nur Hidayati yang ke-27..
Ucapan untuk Yati..
Jangan lupa jemput Eira bila kahwin nanti erk..
11 Januari gak merupakan tarikh kematian atuk Eira
Tapi Eira x sempat nak tengok Arwah yg pergi buat selamanya
Pada 11 Januari 1978
Time tu mak Eira pun x kawin gi..

Thursday, 10 January 2013

::Semua Sibuk Nak Kurus::



Agak lama menyepikan diri..
Awal2 tahun ni..
Memang slow sikit dengan altiviti berblogging..
So firstly..
Eira nak minta maaf coz x sempat nak buka blog..
Tak de lah entry baru..
Lambat ar gak nak follow korang sume..
Ari ni pun..
Terpaksa wat dua keje..
Coz operator pejabat tak datang ari ni..
Anak dia tak berapa sihat lak..
So awal2 pagi ni..
Kita wat keje jahat sikit..
Hehehehe
Sekarang ni kat opis Eira..
Ramai yang berazam nak kuruskan badan..
Sume sibuk nak berdiet..
Ada yg x makan tengahari..
Ada yg makan oat je..

Monday, 7 January 2013

::Anugerah Juara Lagu 27::



Entry pertama Eira di tahun baru..
Pagi ni..
Nak kongsi sikit pendapat Eira
Tentang Anugerah Juara Lagu Ke-27 semalam..
Seronok tengok konsep baru yang ditonjolkan dalam AJL kali ni..
Agak berlainan dari penganjuran yg terdahulu..
Gandingan host masih mantap seperti dulu..
Persembahan pembukaan memang terbaek..
Dah lama x tengok akak Misha Omar nyanyi..
Vokal dia tetap mantop!!
Akak Ziana Zain & abg Faizal Tahir memang The Best..
Persembahan pertama lagu yg bertanding..
Ombak Rindu..
Alahai..
Sweet sangat..
Bila Abang Long Aaron Aziz..
Kendong Adira..
Cian lak tengok Hafiz..
Hehehehe..
Terpukau tengok persembahan Black & RJ..
Teman Pengganti..
Memang power..
Suke tgk gaun Stacy
Cantik sangat..
Tapi masa tgk Stacy naik kat jeti tu..
Takut gak..
Kalau tetiba jeti tu roboh..
Pendapat Eira..
Persembahan lagu yang bertanding..
Memang banyak kelainan..
Macam Astro lak..
Macam2 ada..
Eira gumbira sangat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa