::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Wednesday, 29 August 2012

::Siapa Dapat Lisa::


Assalamualaikum..
Menghabiskan masa senggang di hari raya..
Eira sempat tengok drama Siapa Dapat Lisa
Arahan Asmawi Ani (Mawi World) @ Penyanyi kegemaranku..

Ni sinopsis drama ni..
Lisa berpindah bersama keluarganya, Pak Andak dan Mak Andak. Semenjak berpindah ke kampung Lisa menjadi perhatian anak muda di kampung tersebut terutamanya Jep dan Shuib. Mereka berdua menjadi dingin kerana masing-masing ingin mengharap cinta Lisa. Jep dan Shuib adalah tauke sebuah bengkel kereta di kampungnya dan mempunyai seorang pekerja bernama Sudirman. Semenjak kedatangan Lisa mereka sering berbalah untuk menambat hati Lisa. Jep telah cuba mengambil hati orang tua Lisa iaitu Mak Andak dan Shuib pula cuba mengambil hati Pak andak dengan harapan di jadikan bakal menantu. Lisa sebelum ini telah mempunyai kekasih hati tetapi baru sahaja putus disebabkan masalah peribadi. Ini telah memberi harapan kepada Jep dan Shuib untuk memikat hati Lisa.  Pak Andak dan Mak Andak mengetahui sikap Jep dan Shuib sebenar . Apa yang perkara baik yang mereka buat  sebelum ini adalah tidak jujur dan ikhlas. 

Watak2
Lisa => Yasmin Hani
Shuib => Shuib Sepahtu
Jep => Jep Sepahtu
Pak Andak => Abon
Mak Andak => Didie Alias
Sudirman=> Mawi

Nak tau kesudahannya..
Jangan lupa saksikan Siapa Dapat Lisa
Kalau nak download, bleh download kat link di bawah..
http://zealotdownload.blogspot.com/2012/08/siapa-dapat-lisa.html

Tahniah kepada abg Mawi..
Dah 2x tonton citer ni..
X jemu nak tonton lagi..



Monday, 27 August 2012

::Tahniah Ustaz Don::


Assalamualaikum..
Rasanya masih belum terlambat..
Untuk Eira ucapkan selamat pengantin baru
Buat Ustaz Don dan isteri..
Ni antara gambar2 pernikahan dorang..

ust

Tak lupa juga nak ucapkan tahniah kepada pegawai Eira..
Yang telah selamat bergelar suami pada hari sabtu lepas
Tahniah tuan..


:: ' Big Time Segmen : Header Free By Nana '::


Assalamualaikum..
Ari ni eira nak join segment by Nana


Eira tag..
Anna Mariana

2 Nana..
berikut adalah detail header Eira..
Ayat 1 => Eira Aikawa
Font ayat 1 => font G
Warna ayat 1 => purple
Ayat 2 => http://eiraaikawa.blogspot.com/
Font ayat 2 => font E
Warna ayat 2 => purple
Doodle pilihan eira..


TQ

::Lebaran 2012::


Assalamualaikum..
Dear my blog..
Agak lama menyepikan diri..
Bukannnya apa..
Bz dengan sambutan hari raya..
Tapi..
Raya tahun ni memang x berapa meriah..
Ayah still x sembuh lagi..
Tiap2 ari kena gi cuci luka..
Pagi raya pun kena gi cuci gak..

1st Raya
Seperti kebiasaan..
Raya pertama mesti pegi rumah my Mak Njang..
Tapi tahun ni..
My cousin kat manjung x balik beraya..
So, kurang meriah sikit..
Makan bihun sup buatan my cousin..
Memang terangkat.

Lepas beraya kat umah mak njang..
Gi  lak beraya umah kawan adik..
Kat Kuala Ketil..
1st time gi Kuala Ketil..
Bez gak..
Sebab masih terasa suasana kampung..

2nd Raya

Dok kat umah je..
Menanti kedatangan cousin dari KL..
Ingat smpai awal..
Rupanya mlm baru sampai..
Malam tu kitorang gi rumah my Mak Tam..
dia wat bihun sup..

3rd Raya
Raya kat umah mak njang gi..
Kak tini wat bakso lak..
Pas tu gi umah kawan adik..
Makan mee goreng..
Then terus gi rumah Chik Pah..
Makan laksa lak..
Balik gi ziarah Tok Su..
Ramai sgt org kat situ..
Nak makan pun, perut dah full..
So balik je lah..

4th Raya
Dah start keje..
Kesunyian yang amat kat opis..
Duduk tgk tv sambil makan kuih raya..
Hehehe

5th Raya
Amik cuti sehari..
Coz nak teman sepupu gi beraya..

Lebaran kali ni..
Memang x meriah..
Kadang2 terfikir gak..
Sedara-mara yang dah berada ni..
Langsung x jengah rumah kita..
Tau le teratak kita ni buruk je..
Hampir nak roboh lak tu..
Tapi..
Apa salahnya..
Di bulan yang mulia ni..
Kita mengeratkan kembali silaturrahim yang dah hampir yang dah hampir terputus..
Tak gitu

Thursday, 16 August 2012

::Hidangan Pagi Raya::


Assalamualaikum..
Entry kali ni..
Eira nak kongsi sikit hidangan2 popular di pagi raya
Bezkan ddk kat Malaysia..
Banyak tol makanan boleh dimakan..
Bak kata Jalil Hamid..
Kayu, besi, papan, batu semua boleh makan..
Hehehe
Ni antara hidangan paling popular di pagi raya
=> Ketupat Palas (popular kat pantai timur dan utara tanahair) 

=>Kek Lapis Sarawak

=>Rendang Tok (Perak)

=>Lemang Periuk Kera (Rompin,Pahang)

=>Opor Daging (Pekan,Pahang)

=>Rendang Itik (Melaka)

=> Kelupis (Sabah)

=>Tapai Pulut (Kelantan)


Kalau kat Penang (My Lovely Hometown)
Ketupat pulut memang akan jadi hidangan utama
Time raya je baru dapat makan
Kalau hari biasa, susah nak dapat

Wednesday, 15 August 2012

::Segmen : Blogwalking August by Jaja Sutera::


Jom join segmen ni pulak..


Segmen ni dibuat oleh blogger Jaja Sutera
Syarat2 nak masuk segmen ni mudah je..
=> Terbuka untuk SEMUA BLOGGER
=> WAJIB Follow Blog Jaja Sutera
=> WAJIB Like Page Jaja Sutera
=> Buat Entry "Segmen : Blogwalking August by Jaja Sutera"
=> Copy banner comel kat atas
=> Tag sekurang2nya 3 orang..[Pastikan mereka tahu ye...] --> lebih ramai di tag lagi best
=> Tarikh tutup 31 Ogos 2012

Tag [Anna] [Arm] [Aliff]

::Segmen Blogwalking Sambil Follow::


Ini merupakan kali pertama Eira join segmen cam ni..
So..
Let's try..


Segmen Blogwalking ni dibuat oleh blogger Lady Lystra Lily 
Syarat2 nak masuk segment ni mudah je..
=> Buat satu entri pasal segmen ni dgn tajuk Segmen: Blogwalking sambil follow
=> Letak banner kat atas
=>  Follow blog  Lady Lystra Lily 
=>  Tarikh tutup 15 Ogos 2012 (cepat2 hantar k)

::Eratkan Hubungan::


Assalamualaikum..
Diam tak diam..
Bulan Ramadhan sudah semakin hampir melabuhkan tirainya..
Bulan Syawal pula bakal menjelma..
Teringat zaman dulu2 (ayat mcm ar Eira ni dah tua sangat)
Dulu bila nak dekat raya..
Mula ar sibuk nak hantar kad raya kat kawan2..
Sekarang ni..
Dunia dah makin canggih..
Hantar ucapan raya guna: 
=> sms
=> mms
=> bbm
=> facebook
=> twitter
Ari ni Eira nak kongsi satu lagi cara terbaru nak bagi ucapan raya secara percuma
Aplikasi ni dibuat oleh U mobile
Kita hantar ucapan dengan cara-cara berikut:
=> teks
=> suara
=> video 
Bez gitu..
Eira dah cuba..
Korang yang nak cuba..
Boleh klik sini http://ueratkanlagi.my/




Jangan lupa klik kat eratkan lagi

 Pilih penyampai ucapan korang
Lepas tu pilih kawan2 yang korang nak sampaikan ucapan tu..


Pilih cara penyampaian mesej korang


Taiplah ucapan korang untuk insan tersayang..
Senang je kan...
Jangan lupa mencuba k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa