::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Saturday, 27 December 2014

::Year End Giveaway by Ftintsha::



Agak lama Eira tak join GA..
So..
Malam ni Eira nak join GA dari Fatin
Ada 5 hadiah untuk dimenangi..
Pada korang yang nak join tu..
Jangan segan2..
Klik banner kat bawah ni..


p/s: Jangan lupa ikut syarat2 yg diberi..

::Throwback 2014 My fav Song ~ Mewangi::



Sedar tak sedar..
Tinggal 4 hari je lagi..
Kita nak melangkah ke tahun 2015..
Eira nak kongsi dengan korang..
Lagu favorite Eira..
Untuk tahun 2014..
Mewangi..
Dari Akim & The Majistret


Lagu ni gak dah jadi ost bagi drama Zahira..
Yang tengah tayang kat TV3..
Layan...

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu adalah dahagaku

Waktu dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Hingga ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Selamanya
Adalah cintaku kepada dirimu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Hingga
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya




::Dah 5 Tahun Rupanya::



Sedar tak sedar..
Hampir 5 tahun Eira berkhidmat kat opis ni..

Sepanjang 5 tahun ni..
Terlampau banyak kenangan..
Ada yang manis..
Ada yang pahit..
Ada yang kelat..
Dari elaun RM 4 sejam..
Sampai dah naik RM 6 sejam..
Dari uniform berwarna hijau..
1st time gi kursus..














Hingga sekarang berwarna biru..
Pic lama sebenarnya


















Ada kalanya Eira rasa rapuh sangat..
Rasa nak berhenti je..
Dari meneruskan perkhidmatan..
Mujur Eira ada keluarga dan kawan2..
Yang cukup memahami..
Nampak kegemukan ku di situ






















Setiap bulan..
Menghadapi masalah yang sama..
Berkenaan elaun..
Tertekan sangat..
Bila ada yang tengking, marah..
Tak kurang jugak maki hamun orang..
Kat Eira..
Bertanya bila elaun dorang nak masuk??
Kenapa lambat masuk??
Kenapa jumlah amaun sikit??
Betapa sukarnya nak menjawab soalan dorang ni..
Sebab soalan2 ni di luar kemampuan Eira..
Eira bukan bekerja dengan bank..
Yang nak tau..
Bila elaun dorang nak masuk..
Sabar je lah..

Sometimes pulak..
Eira tak terima langsung surat2..
Pada hal..
Ada je dalam buku rekod surat..
Orang yang terima surat siap tunjuk gi surat tu kat Eira..
Tapi..
Bila hantar surat kepada yang menguruskan pecahan..
Tak sampai pulak kat Eira..
So..
Salah Eira gak ke??
Kenapa la dorang ni tak de rasa tanggungjawab langsung..
Eira punya la susah nak cari kerja kerajaan..
Yang dah dapat ni..
Tak reti pulak nak hargai..
Kalau datang keje tapi tak buat keje..
Macam mana nak dapat gaji yang halal??
Bila cukup bulan je..
Cakap gaji tak cukup..
Mula ar nak meminjam duit..
Cuba ar kenang kembali..
Apa yang kita buat time keje..
Kita buat keje @ kita dok layan youtube..
Nampak je macam sibuk menaip..
Pada hal semua tu wayang je..

Tak tahu lah..
Sampai bila lagi Eira mampu bertahan..
Selama ni..
Eira bertahan..
Sebab nak cari rezeki untuk keluarga..
Nak bantu mak dan ayah..
Doakan Eira ye kawan2..
Moga2 ada sinar baru tahun 2015 nanti..

p/s: Harap2 tak de yang terasa dengan entry Eira ni..
     Semoga kita berubah menjadi yang lebih baik..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa