::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Monday, 15 September 2014

::Mamacita ~ Super Junior::



Selamat tengahari..
Ada ke orang yang amik cuti ari ni??
Eira tak dapat nak amik cuti..
Kena stay kat office..
Tapi tak buat keje apa pun..
Bersembang je lebih..
Nak kongsi dengan korang semua..
Lagu terbaru dari Super Junior..
Sebenarnya..
Eira tak minat pun dengan K-Pop ni..
Tapi..
Lately ni..
Suka lak dengar lagu ni..
Jom kita layan sama2..
Pada korang yang nak download lagu ni..
Silalah klik [link] ni..
Selamat berhibur..

Tuesday, 9 September 2014

::1st Giveaway by Dilakazuha::



GA pertama untuk bulan ni..
Dari Dilakazuha..
Ga ni sempena birthday Mama Dila..
Korang yang nak join tu..
Sila klik banner kat bawah ye..

Eira rasa..
Mama Dila yg pakai tudung bercorak tu..
Umur dalam lingkungan 54 tahun kot..
Eira tag Mummy Ann


::Good Luck Adik-adik UPSR::



Hari ni..
Bermulalah peperiksaan UPSR..
Di kesempatan ni..
Eira nak ucapkan selamat menduduki peperiksaan..
Sis Eira nak kasi tips sikit kat korang..

1. Sebelum pergi sekolah, jangan lupa salam & cium ibu bapa, dapatkan restu dan nasihat
2. Bersalaman dengan guru2 kat sekolah. Minta dihalalkan segala ilmu yg dipelajari
3. Bermaaf-maafan dengan semua orang (saling memaafkan)
4. Sebelum mula exam, baca bismillah dan berdoa
5. Baca soalan betul2
6. Fikir dulu sebelum menjawab
7. Jangan gelabah
8. Kalau boleh, datang awal ke sekolah
9. Buat persediaan awal (alat tulis kena cukup)
10. Bila dah habis satu ujian, jangan bincang jawapan dengan kawan2 (lebih elok buat persediaan untuk ujian seterusnya, dari bincang jawapan)
11. Akhir sekali, Doa dan tawakkal.. (adik2 dah berusaha, yang lain tu, kita serahkan pada yang Maha Kuasa)

InsyaAllah..
Kejayaan pasti akan bersama adik2..



Saturday, 6 September 2014

::Kerana Duit::



Duit @ wang dah menjadi keperluan utama.
Kerana duit, mulut seseorang tu..
Boleh terkunci..
Sampai tak mampu nak marah..
Walau si anak melakukan kesalahan..
Mak & ayah masih mampu tersenyum..
Almaklumlah...
Tiap2 bulan masyuk kan..
Anak yang tak berduit pulak..
Di pandang sebelah mata saja..
Kebaikan yang dibuat pun..
Semua nampak buruk je di mata mereka..
Dunia-dunia..
Cakap orang yang berduit semua dituruti..
Cakap orang yang tak berduit ni..
Hanya dipandang sepi..
Walaupun orang tak berduit tu berilmu..
Tapi seolah-olah dirinya tak berharga je...
Sungguh hebat pengaruh duit ni..
Pada Eira..
Biar Eira tak berharta..
Asal ilmu penuh di dada..
Lagipun..
Duit bukan boleh dibawa mati..
Hanya ilmu yang bermanfaat je..
Dapat membantu kita kelak..
Di alam sana..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa