::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Monday, 31 March 2014

::Segmen Mencari Bloglist by Eppy Ismail::



Selamat pagi..
Ari ni..
Eira nak join segmen dari Eppy Ismail
Korang yang nak join tu..
Sila klik banner kat bawah ni..

Sunday, 30 March 2014

::Mengalah::



First of all..
Eira nak minta maaf..
Kalau korang rasa jemu..
Bila baca entry kali ni..
Ni sekadar luahan isi hati Eira..
Mengalah..
Orang selalu cakap..
Anak sulong kena banyak mengalah..
Tapi tak tau ar sampai bila nak mengalah kan..
Eira cuba sabarkan hati..
Tenang menghadapi hari2 yg mendatang..
Walaupun perit sangat..
Biarlah hati kecil ini menangis..
Kerana ku pasti..
Hari esok yg mendatang..
Pasti lebih baik..
Walaupun penat bila kita je asyik mengalah..
Terpaksa jaga hati orang lain..
Membiarkan hati sendiri terluka..
Bila luka makin dalam..
Kadang2 sampai tak mampu nak tanggung..
Terpaksa luahkan..
Walaupun hanya dengan pena..
Harap2 luka ini cepat sembuh..
Dan aku tak perlu mengalah lagi..

Saturday, 29 March 2014

::Segmen : Review Blog by Apple Mints Part 3::



Selamat hari sabtu..
Ari ni, Eira nak join segmen dari Apple Mints lak..
Sambil2 bersegmen..
Boleh tambah earning..
Pada yg nak join tu..
Sila klik banner kat bawah..


Tong klik iklan saya ye..
[link 1] [link 2]

p/s: teruskan berdoa moga pesawat MH370 ditemui. Jangan berhenti berharap..

Wednesday, 26 March 2014

::GA GUDBYE by DEDEQ::



Pagi ni..
Eira nak join GA dari Dedeq
Selamat berhijrah ye..
Pada yang nak join tu..
Boleh klik banner kat bawah..
Untuk info lebih lanjut..

Friday, 21 March 2014

::Mini GA T-shirt Blogger::



Salam Jumaat bloggerians..
Nak elak mata dari terpejam..
Eira BW ke blog Kisah Si Dairy
Terjumpa lak mini GA ni..
Berpeluang dapat T-shirt tau..
Berkobar-kobar semangat Eira nak join..
Korang yang nak join tu..
Boleh klik banner kat bawah ni..

Comel kan T-shirt ni..

p/s: Jangan pernah berhenti berdoa. Semoga penumpang dan anak kapal MH370 selamat ditemui..

Thursday, 20 March 2014

::Perkhidmatan Ambulans::



Selamat hari Khamis korang..
Pagi ni..
Eira nak buat marketing sikit..
Pasal perkhidmatan ambulans..
Korang tau tak..
Sekarang ni dah ada perkhidmatan ambulans berbayar..
Kalau korang tinggal kat area Penang..
Korang boleh ar guna Perkhidmatan Ambulans ni..
Medilife Ambulance Services..
Penghantaran menyeluruh ke semenanjung Malaysia..
Termasuk Thailand & Singapura..
Harga pun berpatutan..
Kalau korang nak guna perkhidamatan ambulans ni..
Korang boleh call no hotline => 04-646 3999

P/S: Sharing is caring.. Teruskan berdoa semoga Pesawat dan Penumpang MH370 selamat ditemui

Tuesday, 18 March 2014

::Havoc Giveaway by Isabella Idura::



Selamat Hari Selasa U olls..
Pagi ni Eira nak join GA dari Bella
Ada hadiah menarik tau..
Pada yg nak join tu..
Korang boleh klik banner kat bawah ni..
http://isabellaidura.blogspot.com/2014/03/havoc-giveaway-by-isabellaidura.html

Klik sini utk maklumat lanjut..
Eira tag budak comel 1, budak comel 2, budak comel 3
Good luck untuk korang semua..

Sunday, 16 March 2014

::GA PERTAMA AMIR KHALIS::



 Sebelum lelapkan mata..
Eira nak join GA ni dulu..
Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia :)


::Alhamdulillah Penang Dah Hujan::



Selamat malam semua..
Alhamdulillah..
Hujan dah mula turun di kawasan Pulau Pinang..
Sejak petang semalam..
Sejuk sikit rasa..
Kalau tak, asyik nak pasang kipas je..
Eira harap kadar IPU kat tempat korang pun dah susut..
Especially Selangor..
Susah gak bila memandu dalam keadaan hujan lebat ni..
Tambahan pula, bila de yang pasang lampu tinggi..
Naik sakit mata Eira ni..
Pada korang semua..
Berhati-hati ye ketika memandu..

Pic kat atas ni..
Masa kawasan rumah Eira dilanda banjir..
Sehari sebelum Hari Raya Aidil Adha..
Teruk gak kan..
Apa2 pun..
Di musim hujan ni..
Jangan biarkan anak anda main hujan..
Nanti sakit pulak..
Dan bahaya lak tu kalau main kat tepi jalan..
Baru2 ni..
Hampir2 je sorang kanak2 kat tempat Eira nak kena langgar..
Sebab dia sibuk dok kejar bola..
Nasib baik pemandu tu sempat brek..
Selamat malam semua..
Jumpa lagi di next entry..

p/s: teruskan berdoa untuk penumpang dan crew pesat MH370. Semoga mereka semua selamat ditemui..

Saturday, 15 March 2014

::Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe::



Selamat hari Sabtu..
Selamat bekerja pada yang bekerja macam Eira..
Pagi ni..
Eira nak join segmen dari Zamani Abe
Harap2 penyertaan Eira diterima lagi..
Walaupun agak lewat..
Segmen ni ada hadiah tau..
Hadiahnya..
Power Bank kat bawah ni..



Good luck untuk semua peserta..

p/s: Teruskan berdoa. Moga pesawat MH370 selamat ditemui..

Wednesday, 12 March 2014

::Berhenti Berharap::



Dah macam tajuk lagu Sheila On 7 lak kan..
Sebenarnya..
Eira dah berhenti mengharap untuk dapat duit BR1M 2014
Sedih tol..
Family Eira yang lain semua dah dapat..
Eira sorang je tak dapat lagi..
Pada hal, Eira yang terawal kemaskini data..
Letak nombor akaun bank..
Tapi tak tahu lah kat mana silapnya..
Huhuhu..
Tahun lepas Eira dapat je duit BR1M..
Mungkin memang bukan rezeki Eira untuk tahun ni..
Kena ar terima dengan redha..
Walaupun pada hakikatnya..
Duit dalam poket cuma ada RM20..
Baki dalam bank pulak cuma ada RM100..
Harap2 dapat bertahan sampai hujung bulan ni..
Minyak kereta pun harus diisi gak..
Nak naik motor, mak pulak tak kasi..
Mak kata bahaya..
Mak lebih rela tengok anak mak naik kereta..
Mujur Eira dah jelaskan payment kereta untuk bulan ni..
Eira dah cuba call no LHDN tapi tak berangkat..
Mungkin de ramai gak yang hadapi masalah macam Eira..
Apa2 pun..
Eira memang dah berhenti berharap..
Kalau dapat, Alhamdulillah..
Kalau tak dapat, redha je lah..
Tapi..
Untuk semua sahabat..
Please Jangan Berhenti Berharap..
Teruskan berdoa..
Mudah-mudahan Pesawat MH370 akan ditemui kembali..
InshaAllah..
#DoaUntukMH370
#PrayForMH370

Tuesday, 11 March 2014

::Macam-Macam Cerita : 2nd Blog Contest..::



Dalam keboringan sorang-sorang kat opis..
Eira nak join segmen ni..
Actually..
Eira berkenan tengok kotak kat bawah ni..

Cantik kan kotak ni..
Pada yang nak join tu..
Sila klik pic kat atas tu..
Syarat2 dia pun mudah sangat..
Kalau Eira, Eira akan pilih..
Untuk letak jam dan barangan perhiasan diri yang comel2..

::Terima Kasih Sahabat::



Selamat hari Selasa..
Sedar tak sedar..
Hari ni dah masuk hari keempat kehilangan pesawat MH370
Hari kelima Eira menanggung kesakitan..
Hari Jumaat lepas..
Eira langsung tak dapat nak gerakkan badan dan tangan bahagian kiri..
Tak tau lah kenapa..
Jam 9.50 pagi..
Eira gagahkan gak diri ke Hospital Balik Pulau..
Ingatkan dah pukul 10..
Orang pun dah tak ramai..
Tapi jangkaan meleset..
Menunggu hampir sejam untuk terima rawatan..
Sambil menahan kesakitan..
Bila masuk bilik rawatan..
Tak sampai 5 minit pun..
Doktor cuma bagi ubat tahan sakit dan ubat sapu je..
Keluar dari bilik rawatan..
Mak dah start berleter..
Tu ar mak suruh pi klinik..
Dorang akan check semua..
Ni check sat sangat..
Eira diam je time tu..
Apa2 pun..
Bersyukur sangat..
Sebab tak kena tahan dalam wad..
(Kalau gi klinik @ hospital swasta, mungkin dah kena tahan dalam wad..)
Walaupun ubat tu cuma mampu mengurangkan kesakitan kejap je..
Sekurang-kurangnya dapat gak lelapkan mata..
Terima kasih kepada sahabat2 yang mendoakan kesihatan Eira..
Alhamdulillah..
Kesihatan bertambah baik..
Teruskan berdoa untuk sahabat2 kita yang masih belum ditemui..
#PrayForMH370

Tuesday, 4 March 2014

::OST Dalam Setiap Sujud ~ Jagalah Diri [Jaclyn Victor]::



Agak lama Eira tak tulis entry baru..
Sejak kebelakangan ni..
Eira agak bz dengan keje..
Sampai kadang2 tu, lewat makan..
Huhuhu..
Nak wat cam ne kan..
Kita keje dengan orang..
Pas tu baru lak nak membina kerjaya baru..
Terpaksa ar berkorban..
Tak nak melalut lebih panjang..
Malam ni Eira nak kongsi salah satu lagu..
Dari drama Dalam Setiap Sujud..

Drama ni pernah ditayangkan kat TV9 dulu..
Sekarang ni lak tengah tayang kat TV3 ( tak sure still tayang lagi ke tak)
Saja je Eira letak lirik lagu ni..
Sebab ramai gak yang berkunjung ke blog Eira..
Nak dengar lagu Muhasabah Cinta
Kali ni kita layan lak lagu Jagalah Diri dari Jaclyn Victor..
Lagu ni gak merupakan lagu tema filem kegemaran Eira..
29 Februari..
Tak pernah jemu tengok filem ni..
Jom layan..

Mata kau berhenti menangis
Jemari kesat ke pipi
Hati cukuplah dirasuk sedih
Kerana kau takkan kembali

Takdir mengubah hubungan kita
Dia padam dari jaga
Bicara hanyalah dalam doa
Yang dipanjat pada yang Esa

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya

Jiwa walaupun terpisah jua
Selalu pergi dengan-Nya
Sisa yang masih ada di sini
Ku bertaut ke nafas terakhir

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya

Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya
Jagalah dirinya


Vokal Jac memang tiada tandingan..
Power...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa