::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Saturday, 28 February 2015

::Biarkanlah ~ Drama Band::



Dah lama tak kongsi lagu dengan korang kan..
Kali ni..
Nak kongsi lagu dari Drama Band..
Tajuknya Biarkanlah..
Ni salah satu lagu fav Eira..
Untuk tahun ni..
Liriknya pun..
Dah menyentuh kalbu..
Jom layan..


Semua pernah tercipta
Seakan terhapus sudah segala
Tak mampu ku kembali
Biarkan saja berakhir di sini

Biar patah hatiku
Biarkanlah
Aku pergi
Demi hidupmu

Biar hancur harapku
Lepaskanlah
Aku pergi
Demi bahgiamu

Semua janji terbina
Seakan sudah tiada bermakna
Tak mampu ku kembali
Biarkan saja berakhir di sini

Biar patah hatiku
Biarkanlah
Aku pergi
Demi hidupmu

Biar hancur harapku
Lepaskanlah
Aku pergi
Demi bahgiamu

Selagi kita masih bersama
Semakin ku terluka
Oooooooo

Biar patah hatiku
Biarkanlah
Aku pergi
Demi hidupmu

Biar patah hatiku
Biarkanlah
Aku pergi
Demi hidupmu

Biar hancur harapku
Lepaskanlah semuanya
Aku pergi
Demi bahgiamu

Aku pergi
Demi bahgiamu

Aku pergi
Demi bahgiamu


Kalau korang nak download..
Silalah klik [sini]

::Punch Card Punya Pasal::



Agak lama tak mencoretkat blog..
Ada kisah yang nak diceritakan..
Kisah Pasal punch card..
Kisah ni berlaku awal februari lalu..
Eira tak sangka pulak..
Sebab punch card..
Sampai boleh bermasam muka..
Pada hal bukan salah Eira pun..
Huhuhu..













Nampak tak gambar kat atas ni..
Masa Eira nak punch out..
Baru Eira perasan..
Ada pulak orang yang potong time in Eira..
Yang buat Eira geram tu..
Orang tu tak nak mengaku kesalahan dia..
Pagi keesokannya..
Orang yang bersalah tu..
Datang citer kat Eira..
Dia kata dia tak perasan..
Terpunch kat punch card orang lain..
Dia ada call empunya punch card..
(But not me)..
Orang tu pulak cakap..
Tak pe, kalau salah..
Sebab dia pun tak datang keje..
So..
Si dia terus je potong..
Dah ar tak reti minta maaf..
Boleh lak salahkan Eira..
Sebab no. kat punch card lain dari last month..
Mana tak lain..
Dah orang makin berkurang..
Terpaksa ar naikkan no. punch card..
Tak nak mengaku kesalahan dia..
Boleh pulak salahkan Eira..
Letak nama penuh pun salah..
Macam ar ada orang lain..
Yang namanya sama macam Eira..
Pada hal..
Tiap-tiap bulan Eira letak nama penuh..
Sabar je lah..
Last-last..
Sampai bermasam muka lak..
Tiap kali Eira nak punch out je..
Dia mula ar perli-perli Eira..
Terasa gak ar hati..
Bila tiap-tiap hari kena perli..
Tapi nak wat cam ne kan..
Dah lumrah dunia..
Sebagai orang muda..
Eira malas nak gaduh dengan orang yang dah berumur ni..
Bak kata orang..
Semakin berumur..
Kita jadi makin matang..
Tapi ni terbalik pulak..
Makin berumur..
Makin keluar sifat kebudak-budakan..
Apa-apa pun..
Keje tetap mesti diteruskan..
Pedulikan kata orang..
Yang penting..
Eira happy..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa