::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Wednesday, 27 February 2013

::Segmen : Saya Suka Makan...::



Dah lama x join segmen..
Tengah ari ni..
Berkesempatan buka blog..
So..
Eira nak join segmen dari Nasuha
Kepada blogger yg nak join..
Boleh klik banner comel kat bawah ni..

Eira suke makan...
Apam Balik buatan ayah Eira..
Dulu ayah niaga apam balik..
Tiap2 ari Eira makan..
Tapi sekarang..
Ayah dah tak larat nak niaga..
Huhuhu..
Makan apam balik org lain pun x sama..
Macam yg ayah buat..
Ni lah rupa apam balik buatan ayah Eira..

Eira tag MamaMaszull dan Rien Rose


::Tiada Masa Untuk Berbloging::



Sedih tol..
Agak lama tak dapat buka blog..
Selalunya sempat gak jengah blog..
Walaupun kat tempat keje..
Hehehehe
Tapi sekarang..
Memang teramat BZ..
Asyik menghadap surat & sijil je..
Semua nak kena siapkan secepat mungkin..
Terasa macam nak berubah jadi robot jap..
Baru ar leh siapkan semua keje dgn cepat..
Pegawai2 Lak sibuk dengan mensyuarat..
Eira pun jadi kelam kabut..
Wat keje tanpa pantauan pegawai..
Macam2 nak kena fikir..
Operator Telefon lak dah berhenti..
Bertambah lagi ar keje Eira..
Huhuhu..

Tuesday, 12 February 2013

::OST Dalam Setiap Sujud~Muhasabah Cinta::



1st time dengar lagu ni..
Sambil menonton Drama Dalam Setiap Sujud..
Gandingan Azlee Khairee & Nur Fathia..

Bait2 lirik lagu ni..
Syahdu sangat..
Menusuk kalbu..
Jom kita layan..
Muhasabah Cinta nyanyian Edcoustic..


Wahai...
Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan...
Baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalir berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi....
Muhasabah cintaku...

::OST Surat Dari Langit Biru~Teman Pengganti::



Hari ni..
Eira nak shared dgn korang sume..
Lagu tema drama Surat Dari Langit Biru..

Nyanyian Black ft Malique..
Lakonan mantap Yana Shamsudin, Johan A'sari dan Fizo Omar..
Jom layan..


(Black)
Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

(Malique) 
Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertakhta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

Sunday, 10 February 2013

::Majlis Pertunangan::



Kalau baca title post ni..
Tentu ramai kawan2 Eira yg akan terkejut..
Pas tu..
Ramai yg akan tanya..
Bila bertunang? Nape x jemput??
Ye x..
Sebenarnya..
Bukan Eira yg bertunang..
Tapi..
My bez fren merangkap my officemate..
Nama dia mariana..
Ni lah dia orangnya..
Comel kan orangnya..
Nama dia Mariana..
Eira tak nak citer panjang..
Jom kita layan pic2 yg Eira sempat amik..
Ni antara barang2 hantaran dari pihak perempuan..



 Ada lak yg menyibuk..
 Bergambar kenangan..

Nenek kesayangan Mariana..
With her mom..
Mak cik memang sporting..thanx ye jemput saya..
comel x kitorang berdua..
v
Seterusnya..
Hantaran dari pihak lelaki







Saat sarung cincin..
Cium jangan x cium tangan bakal mertua..
Bakal mak mertua
Her & Him ..
Jom kita ushar gambar2 budak comel lak..
v
v
v


Si comel kat atas ni..
Nama dia Fadlan..


2 budak comel kat atas ni..
Saya x tau nama dia..
Tapi..
Dorang ni memang cute..
Macam teddy bear..


::Terkejut,Terperanjat Atau Bermimipikah Aku::



Alhamdulillah..
Malam ni berkesempatan buka blog..
Bertemankan mercun & bunga api yg sedang meletup di luar rumah..
Saja je nak mencoret sesuatu..
Al-maklumlah..
Blog Eira ni kira mcm diari online Eira..
Malam ni..
Eira nak menulis pasal kejadian hari jumaat lepas (8 Februari 2013)
Pagi2 lagi..
Eira dapat mesej dari officemate Eira..
Dia ckp, pegawai atasan Eira datang awal tol..
Selalunya..
Dia ni memang suka datang lewat..
Tak tau ar apa mimpi dia..
Tetiba rajin lak datang awal..
Bila dia dtg je..
Terus duduk dgn selambanya kat tempat dia..
Sambil goyang2 kerusi..
On kan PC..
Masa tu..
Eira wat derk je..
Sebab memang tengah sakit ati dgn pegawai tu..
Coz dia langsung x amik tau hal keje yg dia incharge..
So..
Eira ingat nak protes ar..
X nak ckp dgn dia..
Kalau bleh sebulan nak tutup mulut..
Sepi tanpa suara..
Tetiba..
Jeng3..
Dia pusing belakang menghadap meja Eira..

Wednesday, 6 February 2013

::Kesibukan + Keseorangan::



Dear my blog..
Sori agak lama memencilkan diri..
Ni pun dapat buka jap je..
Minggu ni..
Eira bz sangat2...
Nak kena siapkan 500 keping sijil..
Baru berjaya siapkan 100 keping..
Entah bila ar nak siapkan lagi 400 keping..
Sekarang ni pulak..
Eira sorang2 kat opis..
Kawan Eira demam..
So dia amik cuti minggu ni..
Bos & pegawai2 lain..
Sibuk dengan latihan & mesyuarat..
Tinggal ar Eira sorang2..
Dengan keje yg makin bertambah..
Kepada sahabat2 yg sudi singgah & follow blog Eira..
TQ sangat2..
Sori kalau Eira x sempat balas kunjungan korang..
Tapi..
Eira akan cuba jengah blog korang n follow korang balik k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa