::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Friday, 31 July 2015

::SEGMEN JOM RAYA 2015 BY SWEET ROSE::

Assalamualaikum..
Sebelum rushing nak balik..
Eira nak join segmen dari Sweet Rose dulu..
Rose akan bagi Fridge Magnet pada blog yang terpilih..
Tak pun korang akan tersenarai dalam bloglist Rose..
Menarik kan..
So apa tunggu lagi..
Klik je banner kat bawah ni..


Nota kaki: Rose de jual instant shawl tau uolss..

Thursday, 30 July 2015

::Orang Sakit Jaga Kaunter::

Assalamualaikum..
Hai uolss..
Eira still tak berapa sihat lagi..
Semalam kena lak jaga kaunter..
Sebab staff tetap semua ada meeting..
Terpaksa ar jaga kaunter..
Dengan keadaan kesihatan yang tidak memuaskan..
Asyik batuk je..
Hari ni pulak..
Kena serve untuk VVIP..
Belanja pic orang sakit..

Tuesday, 28 July 2015

::Senarai Penuh Kabinet Baru 2015::

Berikut adalah Senarai Penuh Kabinet Baru 2015
Berkuatkuasa 29 Julai 2015

Senarai Kabinet penuh baharu

Perdana Menteri, Menteri Kewangan
Datuk Seri Najib Tun Razak

Timbalan Perdana Menteri, Menteri Dalam Negeri
Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi

Menteri di Jabatan Perdana Menteri
Datuk Mah Siew Keong
Datuk Seri Jamil Khir Baharom
Datuk Seri Idris Jala
Datuk Seri Joseph Kurup
Datuk Joseph Entulu Anak Belaun
Datuk Seri Dr Shahidan Kassim
Datuk Paul Low Seng Kuan
Nancy Shukri
Datuk Seri Abdul Wahid Omar
Datuk Ir Dr Wee Ka Siong
Datuk Seri Azalina Othman Said

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri
Datuk Razali Ibrahim
Datuk Dr Asyraf Wajdi Dukusi

Menteri Kewangan II
Datuk Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah
Timbalan Menteri Kewangan
Chua Tee Yong
Datuk Johari Abdul Ghani

Menteri Pengangkutan
Datuk Liow Tiong Lai
Timbalan Menteri Pengangkutan
Datuk Aziz Kaprawi

Menteri Kesihatan
Datuk Seri Dr S. Subramaniam
Timbalan Menteri Kesihatan 
Datuk Seri Dr Hilmi Yahya

Menteri Pelancongan
Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz
Timbalan Menteri Pelancongan
Datuk Mas Ermieyati Samsudin

Menteri Pertahanan
Datuk Seri Hihammuddin Husein
Timbalan Menteri Pertahanan
Datuk Wira Johari Baharom

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri
Datuk Seri Mustapa Mohamed
Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri II
Datuk Seri Ong Ka Chuan
Timbalan Menteri Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri
Datuk Ahmad Maslan
Datuk Lee Chee Leong

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air
Datuk Seri Dr. Maximus Johnity Ongkili
Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air
Datuk Seri Dr James Dawos Mamit

Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi
Datuk Amar Douglas Uggah Embas
Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi
Datuk Noriah Kasnon

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani
Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek
Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani
Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman

Menteri Luar Bandar dan Wilayah
Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob
Timbalan Menteri Luar Bandar dan Wilayah
Datuk Alexander Nanta Linggi
Datuk Ahmad Jazlan Yaakub

Menteri Luar Negeri
Datuk Seri Anifah Aman
Timbalan Menteri Luar Negeri
Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi
Datuk Wilfred Madius Tangau
Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi
Datuk Dr Abu Bakar Mohamd Diah

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat
Datuk Seri Rohani Abdul Karim
Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat
Datuk Azizah Mohd Dun
Datin Paduka Chew Mei Fun

Menteri Kerja Raya
Datuk Seri Fadillah Yusof
Timbalan Menteri Kerja Raya
Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin

Menteri Sumber Manusia
Datuk Seri Richard Riot Anak Jaem
Timbalan Menteri Sumber Manusia
Datuk Seri Ismail Abd Muttalib

Menteri Wilayah Persekutuan
Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor
Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan
Datuk Dr Loga Bala Mohan A/L Jaganathan

Menteri Pengajian Tinggi
Datuk Seri Idris Jusoh
Timbalan Menteri Pengajian Tinggi
Datuk Yap Kain Ching @ Mary Yap Ken Jin

Menteri Belia dan Sukan
Khairy Jamaluddin Abu Bakar
Timbalan Menteri Belia dan Sukan
Datuk Saravanan A/L Murugan

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan
Datuk Abdul Rahman Dahlan
Timbalan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan
Datuk Halimah Mohd Sadique

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan
Datuk Hamzah Zainudin
Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan
Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah

Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar
Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar
Timbalan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar
Datuk Ir Hamim Samuri

Menteri Pendidikan
Datuk Seri Mahdzir Khalid
Timbalan Menteri Pendidikan
P. Kamalanathan
Chong Sin Woon

Menteri Komunikasi dan Multimedia
Datuk Seri Dr Mohd Salleh Tun Said Keruak
Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia
Datuk Jailani Johari

Senarai yang digugurkan:

Monday, 27 July 2015

::Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Julai - Disember 2015::

Assalamualaikum..
Nak elakkan mengantuk..
Eira pun kodek2 kat blog terjumpa segmen ni..
Agak menarik untuk join..
Sebab bloglist sampai Disember 2015..
Jemput join kawan2..

Salam ...

Jemput semua join Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Julai - Disember 2015.


Caranya mudah sahaja :

1. Masukkan BuatWanita.Blogspot.Com dalam bloglist korang.
2. Buat satu entri bertajuk Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Julai - Disember 2015
3. Copy code Disini, klik New Post dan paste dalam ruangan HTML.

Semua yang join akan masuk bloglist secara bergilir-gilir dari julai hingga disember 2015. Klik Sini untuk Senarai Peserta dan Bloglist sepanjang bulan julai hingga disember 2015. Segmen tamat bila senarai bloglist julai hingga disember tahun ni penuh.

Jom semua kita join dan support segmen ni beramai-ramai. Thanks :)

::Thank You Everyone::


Assalamualaikum..
Selamat pgi uolss..
Selamat bertugas..
Ni entry khas untuk semua..
Keluarga & sahabat2..
Yang wish birthday & mendoakan Eira..
Terima kasih banyak2..
Dah melangkah ke satu angka baru..
Actually..
Birthday Eira hari Sabtu lepas..
Mula2 ingat nak buat rumah terbuka..
Tapi keadaan kesihatan tak mengizinkan..
Birthday girl demam pulak..
Sampai hari ni still pening2 lalat..
Hopefully will get well soon..
Apa2 pun..
Terima kasih korang..
Sudi wish for my birthday..

Saturday, 25 July 2015

::GA CINTAN CINTUN by CIKNA136::

Assalamualaikum..
Eira tertarik dengan nama GA dari CIKNA
GA Cintan Cintun..
Kedua..
Sebab tarikh tamat GA ni jatuh pada Birthday Eira..
Korang yang nak join tu..
Jangan malu2..
Klik banner kat bawah ni..

Friday, 24 July 2015

::Mini Giveaway : #CelebratingRamadhanSyawalBersamaMyaFarisha::

Assalamualaikum..
Salam Jumaat uols..
Nak join Mini GA dari MyaFarisha
Korang yang nak join gak tu..
Klik banner kat bawah ni k..



Good Luck pada semua yang join..

Thursday, 23 July 2015

::Kebakaran Kecil Di Tingkat 4 Komtar::

Georgetown: Satu kebakaran kecil berlaku di tingkat empat Komtar, di sini, pagi tadi.Kebakaran kira-kira 5 pagi itu dikatakan berlaku akibat pembakaran sampah dalam panggung wayang lama.Menurut sumber, kejadian menyebabkan asap berkepul dan memenuhi ruang tingkat empat bangunan terbabit."Anggota bomba berjaya mengawal keadaan dan tiada sebarang kemalangan jiwa berlaku."Kebakaran kemungkinan berlaku disebabkan perbuatan penagih dadah namun siasatan lanjut masih dijalankan," katanya.Artikel dipetik dari laman web harian metro

Eira punya ar pelik bila sampai kat Komtar tadi..
Hairan sebab orang ramai sangat kat bawah..
Then, de orang bagi tau..
De kebakaran kat tingkat 4..
Dekat setengah jam gak ar..
Eira kena tunggu..Sebelum dibenarkan naik..
Nak belanja korang pic yang sempat di snap..

::Salam Aidilfitri 2015::

Assalamualaikum..
Korang semua masih dalam mood raya lagi ke?
Eira dah start keje hari Isnin lagi..
Tak sempat nak gi beraya sangat..
Alhamdulillah..
Tahun ni dapat beli baju raya buat mak..
Ayah pulak..
Susah betul nak beli baju melayu..
Sebab ayah Eira tak gemar sangat pakai baju melayu..
Ayah just beli shirt je..

Raya pertama..
Mak sibuk siapkan biskut mazola untuk mak njang..
Sebab mak njang teringin sangat nak makan..
Kata mak..
Mana tau, ni mungkin Syawal terakhir kami..
So mak tak nak hampakan keinginan mak njang..
Pukul 8 malam, baru kami keluar beraya..

Raya kedua..
Kami menanti kunjungan saudara mara..
Tapi tak sempat nak masak..
Sebab ramai sangat yang datang..
Sorry sangat2..
Sebab korang semua terpaksa makan biskut raya je..
Eira happy sangat sebab my bff Anna Mariana & mak dia sudi datang ke teratak buruk Eira..

Raya ketiga..
Baru dapat gi beraya bersama..
Dapat gak ar snap pic kat bawah ni..

Seronok sangat dapat berkumpul ramai2..
Tapi bila ramai2 mcam ni..
Berlaku lak insiden yang tak berapa berkenan di hati..
Mesti korang pun pernah alaminya..
Dorang masak sedap2 untuk orang jauh..
Bila kita nak makan..
De lak yang merungut..
"Jangan makan banyak sangat, orang lain pun nak merasa gak.."
"Alamak!! Makanan tak cukup ar.."
"Husband aku pun tak makan lagi tau.."

Sedih sangat2..
Sampai nak makan pun Eira tak sanggup..
Baik gi beraya kat rumah orang lain dari rumah keluarga sendiri..
Eira perasan mak memang terasa hati sangat..
Pada Eira..
Time raya macam ni..
Orang bukan nak makan sangat..
Tapi lebih kepada nak ziarah keluarga..
Mengeratkan silaturrahim..
De juga family yang tak nak datang beraya rumah Eira..
Tapi boleh je gi beraya rumah family yang jauh..
Pada hal rumah Eira yang paling dekat..
Almaklumlah..
Rumah Eira rumah flat je kan..
Tingkat 3 lak tu..
So alasan tu je lah yang sering digunakan..
Penat nak naik tangga..
Rumah Eira sempit..
Faamily Eira pulak tak kaya macam sedara lain..
Kami tak de masak macam2..
Yang ada cuma kuih raya buatan Eira sendiri..
So, tak de lah orang nak datang beraya..
Tapi..
Tak kisahlah..
Korang nak datang beraya ke tak..
Eira & family tak pernah mengharap orang untuk datang rumah kami..
Apa2 pun..
Pintu rumah kami sentiasa terbuka luas untuk korang..

Terima kasih kepada kaum keluara, sahabat handai yang sudi hadir..
Siapa tahu..
Ini mungkin Syawal terakhir buat kami sekeluarga..
Dengan rasa rendah hati..
Kami sekeluarga ingin menyusun 10 jari..
Memohon 1000 kemaafan..
Atas segala silap & salah..
Keterlanjuran bicara..
Kekhilafan diri..
Semoga Syawal kali ni memberi 1000 makna buat anda semua
Selamat Hari Raya Aidilfitri..

p/s: maaf jika ada yang terasa dengan entry Eira ni..

Monday, 20 July 2015

::HidayahMu Ramadan ~ Episod Akhir::



Tonton HidayahMu Ramadan Full Episod

Kalau korang peminat setia Slot Samarinda..
Sure korang pernah tengok drama Hidayahmu Ramadan..
Hidayah Allah hadir tanpa mengira waktu dan siapa orang tu..
Drama ni banyak mengajar Eira untuk lebih bersyukur..
Dengan apa yang Eira ada sekarang..
Biar kita hidup susah..
Asal Allah sentiasa ada bersama..
Jom layan episod terakhir HidayahMu Ramadan..


Friday, 17 July 2015

::Segmen Memoir Of Ramadhan by Yaya::

Assalamulaikum..
Eira telah dijemput menyertai Segmen ni..
Oleh Tuan Punya Blog, Yaya..
Untuk tidak menghampakan Yaya..
Eira join Segmen ni..
Korang yang nak join tu..
Klik banner White Jacket kat bawah..


Ada 2 memoir yang Eira nak kongsikan..

>> 1st..
Insiden tahun lepas..
Adik Eira terlibat dalam kemalangan..
So Eira terpaksa stay kat wad..
Jaga adik..
Berbuka dan bersahur kad wad..
Dekat seminggu gak ar..
Makan pun tak berapa best..
Nak gi bazar pun susah..
Jauh nak kena jalan..
Tapi..
Lagi sedih tengok keadaan adik..
Tahun lepas, sambutan raya pun tak meriah..
Dua minggu lepas raya, ayah pulak masuk wad..
Ok2..
Setakat tu je citer sedih..

Beralih kepada memoir berikutnya..

Wednesday, 15 July 2015

::Segmen : Duit Raya Seindah Syawal by Nieyl::

Assalamualaikum..
Otak serabut dengan keje..
Now nak relax jap sambil join segmen dari Nieyl
Ada hadiah topup tau..
Kalau korang nak join..
Jangan segan silu..
Klik banner kat bawah ni..


Ucapan hari raya :-
Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Nieyl sekeluarga. Semoga Syawal kali ini disambut meriah tapi secara sederhana. Kalau balik kampung tu, pandu berhati-hati ye. Ingatlah orang  tersayang yang sentiasa menanti kepulangan anda.

::Jadual Perjalanan Sempena Aidilfitri 2015::

Assalamualaikum..
Hai korang..
De yang dah start bercuti ke?
Eira masih lagi bekerja..
Huhuhu..
Lagi pun, Eira tak de kampung..
Kalau ambil cuti awal pun tak best gak..
Korang dah start balik kampung ke?
Bagi yang nak balik kampung tu..
Pastikan korang rancang perjalanan awal-awal..
Tak de lah korang asyik menghadap jammed je..
Eira perhatikan dari semalam lagi..
Ramai yang dah berpusu-pusu pulang ke kampung..
Sampai jalan sesak sangat..
Bila de yang balik di awal pagi..
Akhirnya, Eira lewat sampai kat office..
Eira nasihatkan korang rancang perjalanan dulu..
Jangan susahkan orang lain..
Sebab ramai lagi orang yang masih bekerja..
InshaAllah..
Kalau korang permudahkan perjalanan orang lain, Allah akan permudahkan perjalanan korang..
Jom tengok Jadual Perjalanan dari PLUS..
Semoga korang semua selamat sampai ke kampung halaman..

TTA20Raya20201520Lembah20Klang Malay

Friday, 10 July 2015

::Iklan Raya TM 2015 : #pakcikmisteri::

Assalamualaikum..
Tinggal lebih kurang seminggu je lagi sebelum Syawal menjelma. Tiap-tiap tahun, pasti banyak iklan raya baru keluar kat tv. TM juga tidak melepaskan peluang keluarkan iklan raya dorang.Eira pasti korang pernah tengok iklan kat bawah ni..



Iklan ini sangat mudah difahami. Hanya mengetengahkan watak seorang gadis dan seorang pakcik misteri. Jalan cerita yang mantap dan tak meleret-leret. Mengisahkan seorang gadis yang sangat kedekut, cuba menipu rakan-rakannya bila minta dibelanja makan. Akhirnya, dia kehilangan dompet. Mujur ada seorang pakcik yang tidak dikenali menghulurkan bantuan yang berupa duit syiling. Gadis itu cuba mencari pakcik misteri tu (sudah tentu menggunakan TM sebagai Medium Komunikasi)

Mesej yang nak disampaikan, amalkan sikap tolong-menolong, rajin-rajinlah bersedekah. InshaAllah rezeki kita takkan berkurangan dengan bersedekah, malah akan semakin bertambah..

Korang tau tak, TM de lancarkan satu laman web rasmi untuk #pakcikmisteri.
https://www.tm.com.my/pakcikmisteri/ Sambil menonton video secara interaktif, korang pun boleh menderma.


Wednesday, 8 July 2015

::Dapat Kad Raya Dari Ejulz::

Assalamualaikum..
Hari Isnin ari tu..
Eira dah terima kad raya dari Ejulz..
Sebelum ni Eira ada join segmen dari Ejulz..
Ni kad raya pertama untuk tahun ni..
Mungkin akan jadi kad raya terakhir gak kot..
Dah lama tak dapat kad raya..
TQ Ejulz..
Tahun depan boleh hantar gi..
Hehehe


Tuesday, 7 July 2015

::Segmen SAYA NAK KAD RAYA by MOMMYLIZZ::

Assalamualaikum..
Korang yang nak kad raya tu..
Boleh ar join segmen dari MommyLizz
Eira pun nak join gak..
Lama tak dapat kad raya..
Yang nak join tu..
Klik banner cute kat bawah ni..

Ucapan Eira untuk MommyLizz :-
"Salam Aidilfitri dari Pulau Mutiara. Jangan belanja berlebihan, biar sederhana asal bahagia. Semoga MommyLizz berbahagia di samping keluarga tercinta."

::Kad Raya GA by Nina::

Assalamualaikum..
Eira nak join GA lagi..
Tahun ni Eira tak dapat kad raya lagi..
Harap2 kali ni bertuah ar..
Pada yang nak join tu..
Klik banner kat bawah ni k..

p/s: Eira pun salah seorang blogger dari utara gak..

::GA Kawaidesu Concept Raya 2015 Bernilai RM395::

Assalamualaikum..
Niat di hati nak tido jap sebelum habis waktu rehat..
Tapi mata ni tak mau pejam pulak..
So Eira terus join GA ni..
Korang pun apa tunggu lagi..
Jom ar join..
Klik banner kat bawah..
Jangan lupa ikut syarat2 yg ditetapkan..


Psst..
Banyak hadiah tau..
Kalau bertuah..
Boleh dapat duit raya..

Sunday, 5 July 2015

::Saya Nak Kad Raya Dari EJULZ!!!::

Assalamualaikum..
Bulan Ramadhan ni ramai yg buat GA & Segmen kan..
Kali ni..
Eira nak join Segmen dari Ejulzz
Yang beznya..
Ejulzz sendiri yg jemput Eira join Segmen ni..
Untuk tidak menghampakan Ejulzz..
Eira join Segmen ni..
Thanx ye sudi jemput Eira join..
Segmen ni akan tamat pada 5 Julai jam 6.00 petang..
Korang yang nak join tu..
Sila klik [sini] k..
Ikut syarat2 yang Ejulzz list tu..
Good Luck uolss!!

Friday, 3 July 2015

::Raya Giveaway by Sally Samsaiman::

Assalamualaikum..
Selmat berpuasa uolss..
Eira dah lama tak join GA dari Sally Samsaiman
Jom pakat2 join..
Mana tau boleh menang duit raya & kad raya..
Kalau nak syarat2 untuk join..
Klik banner kat bawah ni k..

Thursday, 2 July 2015

::Nama-nama Pelik::

Assalamualaikum..
De yang mengantuk ke tengah2 hari ni??
Eira nak kongsi dengan korang satu artikel..
Yang boleh buat korang ketawa @ senyum sorang2..

Nama-nama Pelik
Jakarta: Nama dianggap satu doa dan menunjukkan sifat peribadi seseorang.
Bagaimanapun, terdapat ibu bapa yang mempunyai pendapat berbeza dengan enggan menamakan anak mereka dengan nama yang biasanya digunakan.
Ibu bapa ini memilih untuk menamakan anak mereka dengan nama yang luar biasa seperti nama adi wira.
Namun, nama unik berkenaan hanya membuatkan orang ketawa mendengarnya.
Sudah pasti nama berkenaan bakal menghantui anak mereka seumur hidupnya.
Sebuah akhbar Indonesia semalam menyiarkan sebahagian daripada pemilik nama pelik di negara itu untuk tetapan pembaca. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 2 Julai 2015 @ 7:09 AM 





Eira tak tau nak komen apa..
Kreatif memang kreatif..
Tapi setiap nama tu..
Perlulah ada maksud yang baik..

Wednesday, 1 July 2015

::Menang Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com::

Assalamualaikum..
Alhamdulillah masih bernafas lagi..
Pada hari ke 14 Ramadhan..
Nak story dengan korang ni..
Last week Eira de join segmen dari Mia Liana

Alhamdulillah..
Eira tersenarai sebagai salah seorang pemenang..


Happy sangat2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa