::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Tuesday, 29 April 2014

::Segmen First Annivessary Blog Asha Lya::



Selamat petang guys..
Sementara nak tunggu habis keje..
Eira nak join Segmen dari Asha Lya lak..
Jom kita sama2 meriahkan segmen ni..
Klik banner untuk join..


Monday, 28 April 2014

::Giveaway Birthday by Syira Lokman::



Wow!!
Syira Lokman anjurkan GA lagi..
Haruslah Eira join..
Pada korang yg nak join tu..
Silalah klik banner kat bawah..

Ucapan Kak Eira untuk Adik Syira:
"Selamat Ulangtahun kelahiran yang ke 20. Semoga adik terus sukses dalam apa jua bidang yang diceburi. Kalau dah berjaya tu, jangan lupa jasa orang disekeliling adik yang sering mendoakan kejayaan adik. Jadilah muslimah yang boleh menjadi contoh kepada muslimah lain. InshaAllah.. Happy Birthday In Advance.."

::Pemenang Segmen Giveaway April by Syira Lokman::



Selamat pagi bloggerians..
Alhamdulillah..
Eira menang GA yang dianjurkan oleh Sis Syira Lokman

Kali ni Eira menang topup RM5..
Syukur sangat2..
Jimat duit perbelanjaan topup untuk minggu ni..
TQ Syira..

::Aku Isterinya ~ Episod 4::



Sinopsis Episod 4:
Mikail mengelamun memikirkan tentang Mya sehinggakan kata-kata Datin Adiba seperti tidak diendahkan. Dia mula merasakan yang Mya sangat penting buat dirinya.


AIsterinya.E04.KBergetar by kepalabergetar

Wednesday, 23 April 2014

::Aku Isterinya ~ Episod 3::



Sinopsis Episod 3:
Mya mengalirkan air mata kerana rindukan neneknya apabila merihat asam pedas masak tenggiri yang dimasak oleh Datin Adiba. Sudah lama dia tidak menghubungi neneknya.


AIsterinya.E03.KBergetar by kepalabergetar

Monday, 21 April 2014

::Aku Isterinya ~ Episod 2::



Sinopsis Episod 2:
Kepala Mikail masih lagi terasa berat penangan alcohol yang diambilnya malam tadi. Dia turun mencari Mya apabila di dapur tidak kedengaran bunyi bising seperti hari-hari biasa.


AIsterinya.E02.KBergetar by kepalabergetar

::Aku Isteinya ~ Episod 1::



Selamat pagi semua..
Orang lain ramai dah yang upload drama ni..
Eira baru nak upload..
Ketinggalan zaman jap..
Eira saja je upload untuk diri sendiri..
Nanti boleh ulang2 tengok..
Hehehe..
Jom kita layan..
Sinopsis Episod 1:

Seawal pagi Mya Arlissa sudahpun memulakan rutin hariannya seperti biasa, menyediakan sarapan untuk Mikail, mengemas rumah dan menyediakan keperluan Mikail. Dia pelik melihat Mikail turun bersarapan hanya memakai t-shirt dan seluar pendek.

AIsterinya.E01.KBergetar by kepalabergetar

Friday, 18 April 2014

::Pinkish & Purplish Part 2::



Wow labyRinth wat segmen Pinkish & Purplish lagi..
Kali ni Part 2 lak..
Harap2 kali ni Eira berpeluang menang..
Last time, Eira tak menang..
Korang yang nak join tu..
Sila klik banner kat bawah..

:: April - May GA by Amirah::



Jom join GA ni..



-Tekan Banner untuk join-


Hadiah yang ditawarkan : 
1. Perfume Original
2. Kupon Pembelian Satin Skinz RM50
3. Shiseido Black Mask
4. Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream 138 ml
5. Tudung Akel
6. Charm Bracelet Bestfriend
7. Topup RM50
8. Topup RM10
9. Topup RM5
10. Blouse Merah


Pilihan hadiah saya : 
1.  Topup RM50
2. Tudung Akel
3.  Perfume Original


Tarikh tamat : 15 / 5 / 2014

Good luck pada semua yg join..

Thursday, 17 April 2014

::Pemenang Segmen Mencari Bloglist By Eppy Ismail::



Alhamdulillah..
Eira antara 5 pemenang top referral Segmen Mencari Bloglist By Eppy Ismail

Terkejut gak tengok..
Tak sangka sangat-sangat..
Walaupun berada di tempat ke-4 saja..
Eira akan berada dalam bloglist Eppy Ismail
Selama sebulan 16 April 2014 hingga 15 Mei 2014
TQ dear..
Nak tahu senarai pemenang segmen ni..
Jom klik [sini]

::Karpal Singh Maut Dalam Kemalangan::



First time terbaca berita ni..
Masa Eira buka FB pagi tadi..
Terkejut gak..
Macam tak percaya je..
Bila dah dengar berita pagi tadi..
Memang tergamam jap..
Malaysia dah kehilangan seorang peguam dan pemimpin berwibawa..
Takziah Eira ucapkan buat keluarga mendiang..

Ahli Parlimen Bukit Gelugor itu maut dalam kemalangan di Kilometer 301.6 Lebuhraya Utara Selatan arah Utara berhampiran dengan Gua Tempurung kira-kira jam 1 pagi tadi.
Pemimpin Veteran DAP itu, difahamkan terbunuh apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Alphard yang dinaikinya terbabas dan melanggar belakang sebuah lori.
Turut terbunuh dalam kemalangan itu ialah pembantu Peribadi Karpal, Michael Cornelius Selvam manakala  penumpang lain mengelami kecederaan.
Keadaan kereta yang remuk teruk


Wednesday, 16 April 2014

::Giveaway April by Syira Lokman::



Selamat petang uolls..
Eira tengah ngantuk sangat ni..
Break jap dari wat keje..
Now nak join GA dari Syira Lokman
GA ni tamat 21 April nanti..
Cepat2 join k..
Klik banner kat bawah untuk join..

Banyak hadiah menarik tau..
Jom kita meriahkan GA Syira Lokman

Sunday, 13 April 2014

::segmen-blogwalking-by-dayangdeno::



Esok bermula minggu baru..
So..
Eira nak join segmen baru..
Dari Dayang Deno..
Eira suka tengok doodle yang Deno hasilkan..
Pada yang nak join tu..
Klik banner kat bawah ni..

Harap2 dapat menang badge tu..

Wednesday, 9 April 2014

::TQ Hot FM::



Selamat malam semua..
Sepatutnya entry ni dah lama dipublish..
Tapi memandangkan Eira tak de idea nak menulis..
Maka entry ni terperap jap..
Eira nak ucapkan terima kasih banyak2..
Kepada Hot FM
Sebab bagi Eira CD Estranged..
Sebenarnya Eira tak sangka gak..
Eira boleh menang CD tu..
Selama ni Eira selalu gak masuk peraduan anjuran Hot Fm..
Tapi tak pernah menang pun..
Akhirnya Eira menang gak..
Ni lah CD yang Eira menang dari Hot FM..













Masa mula2..
Eira dapat call dr GDEX..
Time tu Eira ada kat office..
Tanya alamat rumah..
Masa tu, Eira memang tak syak apa2 pun..
Then, Adik Eira call bagi tau Eira dapat CD..
Terus senyum sampai ke telinga..
Apa2 pun..
TQ Hot FM..

Monday, 7 April 2014

::Ke Mana En Semangat Menghilang??::



Selamat hari Isnin semua..
Mungkin korang ingat Eira pun kena Morning Blues kan?
Bila baca tajuk entry kali ni..
Entah le..
Sejak akhir2 ni..
Eira macam tak de semangat je..
Bila datang keje..
Mungkin sebab suasana opis ni agaknya..
Masa Eira keje JPAM dulu..
Seronok je..
Walaupun tiap2 bulan hanya dapat elaun yang tak tetap..
Tapi bila dapat elaun tu..
Rasa berbaloi sangat rezeki tu (walaupun sikit)
Kat opis baru ni..
Keadaan sunyi je..
Tak de teman nak berbual..
Masing2 buat hal sendiri..
Dorang lebih suka lepak kat kedai mamak..
Bos lak kadang2 tak masuk langsung..
Walaupun Eira dapat gaji tetap..
Tapi dalam hati ni,
Ada rasa something..
Yang tak dapat nak diungkap..
Entahlah..
Dah mula rasa nak cari keje lain je..
Sebab keseronokan bekerja tu dah tak de langsung..
Waktu rehat pun tak menentu..
Sepatutnya waktu rehat Eira..
Dari kol 1 hingga kol 2 petang..
Tapi..
Elok2 kita tengah makan..
Bos lak datang..
Bagi keje suruh buat..
Terpaksa berhenti makan..
Bila nak makan balik..
Memang confirm ar tak lalu dah..
Sabtu lepas lak..
Sepatutnya Eira balik kol 12 tengahari..
Mak lak tak berapa sihat..
Seboleh-bolehnya Eira tak nak masuk keje ari tu..
Tapi mengenangkan yang hari sabtu Eira balik kol 12..
Eira gagahkan gak diri gi keje..
Alih-alih..
Eira dah start kereta nak balik..
Boleh pulak bos suruh gi siapkan keje dulu..
Pada hal..
Semalam dia cakap, dia akan siapkan keje tu..
Memang otak seminit tol!!
Sakit tol hati Eira time tu..
Terpaksa balik kol 2 petang..
Sian mak & ayah terpaksa berlapar sementara nak tunggu Eira balik..
Patutkah Eira berhenti kerja??
Apa pendapat korang erk??

Friday, 4 April 2014

:: Simple Topap Giveaway by MissEzzatie::



Selamat pagi..
Salam Jumaat guys..
Pagi ni..
Eira nak join GA topup lagi..
Kali ni dari MissEzzatie
Suke tengok blog adik ni..
Kemas je..
Pada yang nak join tu..
Sila2lah klik banner kat bawah ni k..

nota kaki: harap2 menang ar topup ni.. dapat jimat sikit perbelanjaan bulan ni.. (^_^)

Thursday, 3 April 2014

::Mini Topup Giveaway by Aniss Anissa::



Agak lama Eira tak join GA topup..
Masa tengah BW..
Eira terjumpa blog adik comel ni..
Terus Eira join GA dia..
Pada yg nak join tu..
Klik banner cute kat bawah ni..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa