::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Friday, 30 September 2016

::Cucur Ikan Bilis Atkins::




Hai korang!!
Salam Jumaat terakhir di tahun 1437H.
Eira buat entry ni sebab de akak kat office request.
Dia try rasa cucur yang Eira buat.
Eira kongsi dengan korang ye resipi cucur yang tak guna tepung.
Sesuai untuk yang mengamalkan diet atkins.
Nama resipi ni cucur ikan bilis

Bahan-bahan yang korang perlukan:
Segenggam ikan bilis (boleh ganti dengan ayam @ isi ikan
bawang besar
telur
cili kering (kalau nak pedas)
*bahan-bahan kat atas ni korang blend sekali k
bunga kobis (eira parut halus)

Cara-cara:
1. Campur je semua bahan kisar tu kat dalam bekas yang ada bunga kobis.
2. Then, kacau sebati.
3. Goreng macam korang goreng cucur tu ye

Selamat mencuba uols!!

2 comments:

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa