::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Thursday, 8 September 2016

::Baju Dah Tak Muat::



Morning uolss..
Sedihnya..
Banyak baju Eira yang cantik-cantik dah tak muat..
Ingat nak pakai masa raya hari tu..
Tapi dah tak muat..
Huhuhu..
Maka, bermulalah misi untuk menurunkan berat badan..
Misi 10kg..
Sedar tak sedar, rupanya dah sebulan Eira amalkan gaya pemakanan sihat..
Kurangkan manis, garam..
Sebulan gak la tak sentuh nasi sebab nak cuba diet atkin.
Sepupu Eira dah pernah cuba, Alhamdullillah sekarang tengah menanti kelahiran cahaya mata kedua..
Eira pun teruja gak ar nak try, mana tau leh slim uolss..
Dapat ar pakai baju lama balik..
Last week, de ramai gak ar yang tegur cakap dah nampak kecik je badan..
Tapi Eira tak berani nak timbang gi.
Cuma de gak ar rasa perubahan..
Bila pakai baju, rasa macam longgar sikit.
Kira de gak turun kot..
Eira pernah tersentap tau uolss..
Bila de budak office cakap Eira gemuk macam panda..
Sedih tau uolss..
Terus tanam tekad nak kurus..

Pic terbaru uols..
Sekarang ni sambil diet, Eira buat gak zumba, aerobik, jogging dan tai chi.
Harap-harap dapat maintain.
Seronok gak bila dah start bersenam, rasa sayang lak kalau tinggal..
Lisa Surihani pun boleh kurus, Eira pun mesti boleh maa..
Chaiyok chaiyok


2 comments:

  1. ada juga niat nak diet...tapi tulah...emmmm

    ReplyDelete
  2. Siti Rohaida: tak pe, wat slow2. Mula dgn kurangkan minum minuman manis..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa