::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Thursday, 17 March 2016

::Hinakah Aku??::

Assalamualaikum..
Agak lama tidak mencoret.
Firstly, Eira nak minta maaf andai entry ini mengguris perasaan sesiapa.
Tidak terniat di hati ini untuk menyakiti hati orang.
Ini sekadar luahan hati kecil ini.

Eira terpaksa berhenti kerja.
Untuk menjaga ayah yang uzur.
Ramai yang tak faham.
Mereka fikir Eira sengaja berhenti.
Pada hal, Eira memang dah lama fikir. Daripada bekerja tapi keluarga terabai, lebih baik berhenti.
Mak Eira pun bukannya sihat sangat.
Susah untuk dia hantar ayah bila ada appointment kat hospital.
So, sebagai anak sulong, itu dah jadi tanggungjawab Eira.

Kadang-kadang terfikir gak.
Hina sangatkah Eira kalau tak bekerja?
Tak berduit?
Orang langsung tak pandang, walaupun sekadar sebelah mata.
Dulu, waktu kita berduit, ramai nak mengaku kawan, mengaku saudara.
Tapi sekarang, semuanya hilang berlalu pergi.
Rupa-rupanya duit telah membutakan mata mereka.
Sehingga keluarga sendiri pun menjauhi.
Pada Eira biar tak berduit, asal ilmu ada di dada.
Duit & harta tak boleh dibawa mati.
Hanya ilmu yang bermanfaat saja yang dapat membantu kita bila bertemu Sang Pencipta nanti.
Moga kita semua sentiasa berada di bawah lindunganNya.
Ingat jangan pandang hina pada orang yang tak berharta kerana mungkin mereka lebih mulia daripada kita.

2 comments:

  1. sabar eira, ada hikmah di sebalik sesuatu kejadian

    ReplyDelete
  2. Tq shikin..
    InsyaAllah akan terus bersabar. Doakan saya ye..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa