::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Thursday, 23 April 2015

::Review Novel ~ Halusinasi::



Selamat pagi sahabat..
Pagi ni..
Eira nak review sikit..
Sebuah novel seram..
Karya Jessy Mojuru..
Tajuknya "Halusinasi"















Novel antara pertembungan dua alam..
Alam nyata dan alam halus..
Novel ini mengisahkan tentang Maya..
Seorang penulis novel yang teruja untuk menulis karya mistik..
Kisah misteri mengenai kemalangan ngeri yang melibatkan tiga buah kereta..
Bab demi bab dikarang dengan penuh penghayatan..
Tanpa disedari..
Maya telah disapa oleh roh mangsa-mangsa kemalangan tersebut..
Dia berfikir itu hanyalah halusinasinya sahaja..
Yang melibatkan watak-watak dalam karyanya..
Tanpa diduga..
Segala yang tercoret dalam karyanya benar-benar terjadi..
Roh salah seorang mangsa, Mohd Zakrul Hakimi..
Hadir untuk meminta Maya merungkaikan..
Misteri kemalangan yang berlaku..
Dapatkah Maya membantu Zakri??
Sedangkan rakannya seorang demi seorang terkorban..
Malapetaka apakah yang sebenarnya berlaku??
Bagaimana kemalangan ngeri itu boleh berlaku??
Atau Maya sekadar berhalusinasi dalam dunianya sahaja??

Kalau korang nak tau..
Silalah dapatkan novel ni yer..
Eira just pijam kat library je..
Hehehe..

Eira suka baca novel ni..
Walaupun pada mulanya tak berapa nak faham..
Penggunaan bahasa dalam novel ni agak kasar..
Tapi mungkin sebab novel ni..
Berlatar belakangkan negeri Sabah..
So, I still can accept it..
Terlampau khusyuk sangat membaca..
Sampai Eira pun boleh berhalusinasi gak..
Tahniah Jessy Mojuru..

**Eira suka baca karya penulis kat Ilham Karangkraf. Cerita ni ada kat Ilham Karangkraf. Cuma tajuknya berbeza bila dinovelkan**

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa