::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Friday, 17 July 2015

::Segmen Memoir Of Ramadhan by Yaya::

Assalamulaikum..
Eira telah dijemput menyertai Segmen ni..
Oleh Tuan Punya Blog, Yaya..
Untuk tidak menghampakan Yaya..
Eira join Segmen ni..
Korang yang nak join tu..
Klik banner White Jacket kat bawah..


Ada 2 memoir yang Eira nak kongsikan..

>> 1st..
Insiden tahun lepas..
Adik Eira terlibat dalam kemalangan..
So Eira terpaksa stay kat wad..
Jaga adik..
Berbuka dan bersahur kad wad..
Dekat seminggu gak ar..
Makan pun tak berapa best..
Nak gi bazar pun susah..
Jauh nak kena jalan..
Tapi..
Lagi sedih tengok keadaan adik..
Tahun lepas, sambutan raya pun tak meriah..
Dua minggu lepas raya, ayah pulak masuk wad..
Ok2..
Setakat tu je citer sedih..

Beralih kepada memoir berikutnya..

>>2nd..
Insiden terjadi pada 26 Jun 2015..
Eira otw nak gi ambil adik kat tempat keje..
Suddenly..
Rasa macam tayar tak cukup angin..
Bila sampai kat tempat adik..
Tengok member2 dia semua dah balik..
Mata terus tertumpu kat tayar..
Memang nampak kempis..
Adik Eira terus drive gi stesen minyak..
Nak sedapkan hati..
Eira masukkan angin dulu..
Tengah pam angin..
Tetiba nampak skru terbenam kat dalam tayar..
Dah cuak + Gelabah biawak...
Tak tau nak buat apa..
Nak minta tolong dengan brader2 kat situ..
Semua buat muka bz je..
Nasib baik, adik teringat nak call member dia..
Member dia suruh pi kedai tayar..
Agak jauh gak ar..
Tapi..
Alhamdulillah segalanya dipermudahkan..
Cuma..
Bila sampai kat kedai tayar tu..
Pintu dah nak tutup..
Eira terus turukan cermin sambil jerit..
Eira: Tauke2, nak tutup kedai dah ke?
Tauke : Ye, mau tutup dah.
Eira: Jangan tutup lagi, tayar kerte saya pancit..

Tauke tu terus tukar tayar kereta..
Dia siap pesan suruh beli air spare siap2..
Takut tak sempat berbuka..
Fuh..
Masa tu memang tak de perasaan malu langsung..
Bila ingat balik, memang kelakar sangat..
Lastly, kitorang berbuka dalam kereta..
Sempat beli air kat bazar Ramadan..

Tu je memoir Eira..
Sorry agak panjang berjela..
TQ sudi membaca..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa