::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Wednesday, 16 January 2013

::Motivasi Kerja::



Petang ni..
Eira nak kongsi motivasi pasal keje..
Bila dah petang..
Kemalasan nak wat keje pun meningkat..
Jom kita renungkan bersama..

Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan gembira & ceria..
Ada yg datang dengan perasan 'biasa' je..
Ada gak yg datang dengan perasaan serba tak kena..
Teringat masalah kat rumah..
Macam2 lah..

Ada antara kita datang keje kerana tanggungjawab..
"DATANG BEKERJA" tapi hampeh..
Hasilnya macam tak datang keje

Ada kala kita rasa macam BZ giler..
Rupanya..
Kita hanya kelam kabut..

Ada kalanya kita rase macam kita ni prihatin..
Asyik tanya masalah orang..
Tapi sebenarnya..
Kita ni Busy body..

Adakalanya kita rasa kita ni openminded @ outspoken
Tapi sebenarnya..
Kita ni kurang pengajaran..


Ada kalanya kita rasa kita berfikiran kritis..
Tapi sebenarnya..
Kita lebih suka kritik & timbulkan krisis..

Ada kalanya kita ni terlebih mesra alam..
Tapi sebenarnya..
kita tak sedar yg kita ni..
Mengada-ngada sebenarnya..

Ada kalanya kita sibuk tanya..
Nape dia ni macam tak de keje je..
Bukankah lebih baik kalau kita tanya..
Apa keje gi yg aku nak buat ye??

Pejamkan mata..
Renungkan pada diri sendiri..
Semoga kita menjadi orang yg lebih baik..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa