::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Wednesday, 23 July 2014

::Segmen Puasa& Kueh Raya Pertama::



Kali ni Eira nak join segmen dari mummy pulak..
Kalau korang nak join..
Silalah klik banner kat bawah ni ye..


Kali pertama Eira belajar puasa masa umur 6 tahun..
Tapi Eira cuma sempat puasa penuh sehari je..
Lagi 29 hari tu Eira puasa separuh hari..
Hehehe
Sebenarnya kalau boleh..
Eira nak puasa penuh..
Siap nangis2 sebab tak nak berbuka..
Tapi mak suruh berbuka gak..
Sebab memang nampak lembik sangat..
Almaklumlah..
Zaman budak2 kan kita ni aktif sikit..
Panjat pokok, main guli..
Bila balik dari main pulak..
Kena jaga adik..
Eira start puasa penuh masa darjah satu..
Tapi terpaksa tinggal puasa sehari..
Sebab sakit perut..

Kuih raya pertama yang Eira buat..
Kalau tak salah..
Biskut kacang..
Masa tu umur Eira 10 tahun..
Mak Eira yang sukat bahan2..
Tapi mak tak sempat nak buat..
So..
Eira dengan baik hatinya tolong buat..
Main tekap2 je..
Tapi mak yang tolong bakarkan..
Coz kitorang guna oven butterfly yang color hitam tu..
Sampai sekarang Eira still guna oven tu..
Tapi tahun ni..
Eira tak sempat buat banyak kuih..
Huhuhu

7 comments:

  1. Assalammualaikum ..singgah dr segmen yang sama :) .gud luck jg ..terima kasih singgah ke blog lynn. done follow sini #504

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Eira,

    Sweetnye pengalaman dia.. Salam perkenalan dari mummy.

    Selamat berpuasa dan mengejar ganjaran di malam al-qadar.

    ReplyDelete
  3. baiknyaaa anak siapa ni kecik2 dah puasa hehe

    ReplyDelete
  4. Bagusnya Elra ni. Sejuk perut ibu mengandung

    ReplyDelete
  5. singgah dari segmen yang sama

    http://khudri2337.blogspot.com/2014/07/segmen-puasa-kueh-raya-pertama.html

    ReplyDelete
  6. singgah dari segmen yang sama, baca cerita rakan se segmen... selamat hari raya

    ReplyDelete
  7. bagusnya..sampai nangis2 nak puasa ek..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa