::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Tuesday, 15 July 2014

::Jadi Jururawat Tak Bertauliah::



Alhamdulillah..
Sedar tak sedar..
Dah masuk hari ke 17 kita berpuasa..
Kali ni..
Eira nak citer pengalaman Eira jadi jururawat..
Tapi yang tak bertauliah ye..
Sepanjang adik Eira kena tahan kat wad..
Dari 22 hingga 27 Jun..
Masa ni keadaan adik memang agak teruk..
Dia susah sikit nak bernafas..
Sebab dalam hidung pun ada kaca..
Mata sebelah kiri lak kena tutup..
Ni gambar lepas luka2 dicuci..
Kaca dalam mata pun dah dikeluarkan..
Siap boleh buat peace gi..
Walaupun mata sebelah je nampak..
Anak kawan2 adik yang datang melawat..
Siap cakap..
"Auntie ni macam Pirate of The Caribbean ar.."
Eira kena amik cuti seminggu untuk jaga adik..
Nasib baik bos faham..
Kena pantau adik Eira makan ubat..
Pas tu teman dia gi klinik pakar mata..
 Pada 7 Julai lak..
Adik Eira admitted gi kat wad..
Pembedahan pada 8 Julai..
Kali ni doktor nak bedah hidung pulak..
Eira memang takut bab bedah ni..
Sebab doktor cakap makan masa gak nak baik..
Tapi Alhamdulillah..
Allah telah mempermudahkan segalanya..
Doktor just naikkan tulang yang patah je..
Coz adik Eira cakap dia tak de masalah untuk bernafas..
Ni gambar lepas pembedahan..
Adik kena tahan kat wad sampai 9 Julai..
Sampai sekarang still pakai penahan hidung tu..
Nak elakkan terhantuk..
Ni la rupa jururawat tak bertauliah..
Terima kasih pada semua sahabat2 yang mendoakan adik Eira..
Alhamdulillah keadaan adik sekarang bertambah baik..




No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa