::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Sunday, 1 June 2014

::Sakit Pulak Hati Kita::



Selamat berhujung minggu guys..
Apa aktiviti korang ari ni?
Ari ni, Eira, my mom & sis gi kenduri akikah..
Member adik Eira kat opis..
Kitorang sampai agak lambat..
Nasi Briyani pun dah habis..
Kol 2.00 petang tu kira lambat gak erk..
Coz lauk pun dah tak banyak..
Terkejut gak Eira..
Tengah2 seronok menikmati juadah..
Kurma daging..
Ayam goreng bawang..
Kerabu timun dan nenas..
Tetiba lak kedengaran satu suara..
"Nad, ni kakak hang ke? Gemuknya dia sekarang..Makin sihat no.."
Aduyai..
Sakit pulak hati kita..
Dah ar suara tu punya ar kuat..
Rasanya satu khemah makan boleh dengar..
Eira pun tak de ar kenal sangat mak cik laser tu..
Kalau ikutkan hati..
Nak je Eira balas balik apa yang mak cik tu cakap..
Tapi..
Eira ambil langkah diamkan diri aja..
Malas nak layan orang macam tu..
Persoalannya..
Eira gemuk sangat ke?

Rasa macam tak je..
Sebab banyak baju2 lama yang dah muat dipakai..
Apa2 pun..
I really don't care..
Janji saya sihat walafiat..
Tak de sebarang penyakit..
Tak perlu makan ubat..
Tak perlu stay kat hospital..

* Moral of the story..
Lebih baik diam dari berkata-kata, kerana mungkin tiap patah perkataan kita tu boleh buat orang lain terluka..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa