::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Friday, 22 March 2013

::Screen Monitor Tetiba Terbalik?? ::



.Korang pernah mengalami tak situasi ni..
Tetiba je screen monitor pc / laptop / netbook korang..
Tetiba je terbalik..
Contoh macam pic kat bawah ni..













Gelabah biawak jap Eira..
Bila tgk screen monitor Eira & my friend...
Tak tau mcm ne bleh jadi..
Macam mana lak nak betulkan???
Di pagi Jumaat yg mulia ni...
Eira nak kongsi dengan korang sume..
Cara nak betulkan balik screen monitor yg terbalik tu..
Kredit utk blog Komputer dan Anda
Jom kita belajar sama2...

Cara Pertama

=> Gi kat dekstop..Pas tu, ikut shortcut kat bawah ni..
CTRL+ALT+UP = Normal








CTRL+ALT+LEFT = 90°

 CTRL+ALT+DOWN = 180°

CTRL+ALT+RIGHT = 270°


Cara Kedua
=> Masih lagi kat dekstop..
1. Right klik > Graphics Options > Rotation > Pilih rotation anda
2. Right klik > GraphicsProperties > Display Setting > Pilih rotation anda

Harap tips ni dapat membantu korang..


14 comments:

  1. haha, tak pernah jadi lagi...1st time jadi mau gelabah agaknya..thanks for the tips

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much.. nak luruh jantung tadi

      Delete
    2. welcome.. harap dapat membantu..

      Delete
  2. nak edit blog free? contact saya! :)

    ReplyDelete
  3. hahaa. thanks for the tips. gelabah jg td adik buat screen laptop terbalik pulak.

    ReplyDelete
  4. Tqvm..gelabah betul td..thanx a lot😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome sal.. harap tips ni membantu..

      Delete
  5. Terima kasih...pening kepala saya naka setel mende ni...terantuk keyboard tetiba terbalik..aduiii

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa