::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Tuesday, 12 September 2017

::Hormati Orang Lain::



Betul apa yang orang cakap..
Tak Kenal, Maka Tak Cinta.
Bila kita dah lama kenal orang tu, baru kita tahu perangai dia.
Bukan nak minta diri dihormati..
Tapi at least cuba ar belajar nak hormat orang lain.
Kalau nak diri korang orang hormati, korang pun kena ar hormat orang lain gak.
Setiap orang punya cara pemikiran yang berbeza.
Semakin kita dewasa, sepatutnya fikiran kita lebih matang.
Bukannya masih bersifat kebudak-budakan.
Lepas tu, mula ar cakap orang tak faham awak.
Pening akak dik non..
Asyik nak jaga hati orang je, hati akak yang sakit ni sapa nak jaga??

Adakalanya, Eira terfikir gak..
Macam manalah kawan-kawan dia boleh bersabar bersahabat dengan orang macam ni?
Cara saya kerja memang tak kan sama dengan orang lain.
Tak perlulah nak bandingkan saya dengan awak kot.
Saya memang tak setaraf pun.

Mood dah ke laut uols..
Otak pun dah malas nak fikir lagi..
Tak tahu sampai bila nak bersabar lagi.
Kalau orang tak nak, kita pun tak hingin uols.
Lain kali, awak buat je lah keje sorang-sorang ye.

SEKIAN

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa