::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Thursday, 8 October 2015

::It Happen Again::

Allahuakbar..

Tak tau nak cakap pe..
Rasa nak marah, nak tumbuk, nak penampar..
Eira STRESS sangat sekaran ni..
Ingatkan isu gaji lambat tak berlaku lagi..
But..
It happen again..
Kontrak Eira sebagai PSH dah tamat 30 September ari tu..
Semua maklumat yang dikehendaki dah hantar kat pegawai terlibat..
Tapi kenapa gaji tak dapat lagi..
Hari ni dah 8 Oktober.
Setahu Eira, pembayaran perlu dibuat sebelum 7hb.
Eira tak boleh terima alasan yang diberi.
Pegawai yang patut sign tak de..
Kenapa?
Tak de pegawai lain ke yang boleh jadi wakil?
Kalau pegawai tu cuti sebulan, gaji kami pun kena extend sebulan ke?
(Kalau kat tempat keje lama Eira dulu, Pegawai akan suruh proceed. Kesian kat pekerja-pekerja yang dah penat kerja selama sebulan.)
Rasa sakit hati sangat-sangat!!!
Apa kami yang kerja PSH ni tak de tanggungjawab ke?
Kalau boleh, Eira memang berharap kontrak Eira disambung..
Tapi bila kejadian ni berlaku lagi, Eira langsung tak berminat nak sambung kontrak.
Kesian kat kawan Eira lagi 2 orang.
Tolonglah prihatin sikit.
Kepada pegawai yang bertanggungjawab tu, tolonglah jalankan tanggungjawab anda dengan baik.
Jangan menyusahkan orang lain.
Eira nak tanya pendapat korang ni..
Patut ke Eira buat laporan kepada Jabatan Tenaga Kerja??


No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa