::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Sunday, 23 February 2014

::Berbuat Baik::



Selamat pagi semua..
Tajuk entry pagi ni..
Berbuat baik..
Kita buka saja kena buat baik dengan orang je..
Betul tak..
Dengan haiwan pun sama..
Tak salah kalau nak bela binatang macam kucing, ikan, burung..
Tapi..
Korang kena make sure la..
Penjagaan, pemakanan haiwan tu kena ar jaga..
Jangan tau bela je..
Tapi tak bagi makan..
Pas tu tak tak buat penjagaan..
Biarkan najis haiwan tu merata-rata..
Sampai mengeluarkan bau-bauan yang kurang menyenangkan..
Ni terjadi pada Eira..
De jiran Eira yang bela kucing..
Tapi dia selalu tak de kat rumah..
So, Eira pun tak tau macam mana keadaan kucing dia..
Cuma, sejak dua, tiga hari ni..
Terdapat bau-bau yang kurang menyenangkan..
Sampai Ayah Eira hampir muntah..
Kesian jugak bila fikir macam mana ar keadaan kucing kat dalam rumah tu..

Pada Eira..
Eira belum bersedia nak pikul tanggungjawab bela haiwan2 ni..
Dulu, Eira pernah gak bela ikan puyu..
Tapi tak tau ar kenapa..
Ikan tu boleh mati pulak..
Huhuhu.. Sedih gak ar..
Masa duduk rumah Atuk lak..
Eira pernah tolong jaga kucing mak cik Eira..
Nama dia Mone..
Gambar sekadar hiasan
Mone mati kena langgar dengan kereta..
Eira tak sempat nak selamatkan dia..
Memang sedih sangat masa tu..
Sampai sekarang, Eira agak takut dengan kucing..
Dah macam fear factor lak..
Dengan binatang lain, Eira ok je..
me dan ular
Pic kat atas ni..
Pic lama sebenarnya..
Sorang pegawai nak kenakan Eira..
Dia ingat Eira takut dengan ular..
Tapi Eira buat rileks je..
Hehehe..
Rindu sebenarnnya nak main dengan ular lagi..

1 comment:

  1. timm bela hmster skng nie..actually haiwan ni pnghilng stress..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa