::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Monday, 12 November 2012

::Kena Marah::



Dear my blog..
Hari ni..
Eira datang office dgn ceria..
Dengan hati yg suci murni..
X nak marah2 org..
X nak bermasam muka..
Tapi..
Kol 11.30 pagi tadi..
Telah merubah segalanya..
Dah le Eira kena jd operator sementara..
Kita dah amik call n cakap elok2..
Tapi..
De pulak pegawai yg biadab ni..
Tetiba sound Eira..
Dia leh cakap..
Eira simpan n ketepikan TNT n OT dia..
X bagi kat Timbalan..
Amboi..
Molek sungguh bahasa..
Dia ingat kita ni dengki sangat ke kat dia..
Sampai nak wat cam tu..
Sejahat2 Eira ni..

X penah la terlintas nk wat khianat kt org tau..
Penat Eira berkejaran gi kewangan..
Tanya tentang kes dia ni..
Dia lak..
Setiap 5 minit sekali asyik call..
Tensen tol..
Rasa cam nak meraung je..

Disebabkan dah x tahan sangat..
Eira terus call Timbalan..
Bincang dengan dia..
Dah le dia tengah bercuti..
Sori sesangat ye Tuan..
Dah x tahu nak wat cam ne..
Terpaksa gak ar  call..
Dengan sedihnya mengadu kat dia..

Mujur dia faham..
Tapi pegawai tu x henti2 call..
Siap minta np phone gi..
Sabor je lah..
Nasib baik rakan2 kat office ni memahami situasi Eira..
Eira x kan biarkan dia dapat no phone Eira..

Kepada pegawai berkenaan..
Satu je pesanan saya..
"Jangan cari keburukan org lain, tapi carilah kebaikannya. Jangan sakitkan hati org lain, tapi cubalah untuk menggembirakannya."

"Ingatlah, berbuat baiklah sesama insan, kelak kamu akan mendapat kebaikan.."
Renung2kan..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa