::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Friday, 9 November 2012

::Kecik Hati::



Dear my blog..
Agak lama menyepikan diri dari blog..
Akibat kesibukan dgn tugasan harian..
Bos pulak x de..
So..
Kita pun mula ar bz...
Nak kena semak surat..
Buat laporan..
Macam2 lagilah..
Dah le minggu ni de audit kewangan..
Mujur Eira x terlibat..

Ingat mmg x terlibat langsung lah dgn audit tu..
Tapi nak dijadikan cerita..
Hari rabu ari tu (7/11/2012)
Salah sorang staff kat opis minta tolong dgn Eira n frenz (ana n sue)
Setupkan meja makan & hidangan..
Dah le kitorang ni tengah sibuk dok wat keje..
Terpaksa gak ar tolong dorang..
Tapi dalam hati ni memang dah menyumpah habis..
Bila tanya kat dorang, nape x nak wat..
Dorang leh cakap cam gini..

"Kami sibuk ar.. Nak gi market beli barang nak masak jap gi.."

Geram je dengar alasan dorang tu..
Tapi nak wat cam ne..
Kitorang ni kuli batak je..
Huhuhu..

Tengahari tu..
Eira pun turun ar makan kat bawah..
Hidangan tengahari bos, isteri bos & kekawan lain yg tolong masak..
Eira x sempat turun..
Coz banyak keje nak disiapkan..
Rupan2nya de lak org dengki..
Sebab Eira x wat keje..
Tapi turun makan..
Sabar je lah..

Semalam lak..
Dorang minta tolong gi..
Tapi memandangkan Eira sibuk nak siapkan keje Bos Eira..
Eira pun x turun..
Masa dia call tu..
Dia leh cakap cam gini..
"Mai lah turun tolong kat bawah ni..Jangan tau nak makan je.."

Lepas dia cakap tu..
Eira rasa cam menyirap je darah..
Kecik ati tul...
Terus amik keputusan x nak turun makan..
Kena keluar duit pun x pe..
Janji kenyang makan..
Daripada nak menghadap muka dorang..
Entah pe lah yg dorang dengki sangat..
Bukan masak guna duit dorang pun..
Huhuhuhu..

So ari ni..
Eira amik keputusan nak lepaskan geram kat blog..
Kepada org yg berlagak cam pegawai tu..
Tolonglah jangan asyik nak salahkan org lain je..
Cari & kaji dulu apa masalah awak..
Sebelum nak salahkan org lain..
Kepada yg sudi baca entry ni..
Sori.........
Coz entry Eira kali ni aga panjang..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa