::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Monday, 17 October 2016

::Review Novel ~ Jangan Biar Dia Masuk::



Agak lama Eira tak review novel.
Hari ni nak review sikit Novel Jangan Biar Dia Masuk.
Karya A. Darwisy.



Sejak akhir-akhir ni, Eira memang minat sangat baca novel seram.
Tengok cover novel pun dah seram uols..
Dengan tagline nya..
"Sembilan keturunan syaitan, dia salah seorang mewarisinya..."

Novel ni mengisahkan tentang lima orang sahabat baik Maya, Defi, Suraya, Laila dan Rafidah ingin bercuti ke kampung Defi. Ibu Maya yang risau akan percutian tersebut telah meminta bantuan anak rakan baiknya iaitu Haris untuk menjaga Maya dari jauh. Sesampainya mereka di rumah Defi, banyak kejadian aneh berlaku. Satu persatu mangsa dirogol dan dibunuh dengan sadis bagi menyempurnakan amalan ilmu hitam. Rakan-rakan Maya juga turut menjadi mangsa. Berjayakah Maya merungkai kejadian pelik ini dan adakah Maya juga terlibat sama dalam amalan syaitan ini?

Nak tahu, korang kenalah baca novel ni.
Pada Eira novel ni memang The Best.
Isu yang diketengahkan memang pernah hebat diperkatakan di negara ini.
Sampai takut Eira nak tidur malam uols.
Tahniah penulis.
Teruskan berkarya

p/s: korang yang tinggal berdekatan pantai tu, berhati-hati ye dengan fenomena air pasang besar.

2 comments:

  1. scary tengok cover dia heheh done follow
    https://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa