::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Saturday, 28 February 2015

::Punch Card Punya Pasal::



Agak lama tak mencoretkat blog..
Ada kisah yang nak diceritakan..
Kisah Pasal punch card..
Kisah ni berlaku awal februari lalu..
Eira tak sangka pulak..
Sebab punch card..
Sampai boleh bermasam muka..
Pada hal bukan salah Eira pun..
Huhuhu..













Nampak tak gambar kat atas ni..
Masa Eira nak punch out..
Baru Eira perasan..
Ada pulak orang yang potong time in Eira..
Yang buat Eira geram tu..
Orang tu tak nak mengaku kesalahan dia..
Pagi keesokannya..
Orang yang bersalah tu..
Datang citer kat Eira..
Dia kata dia tak perasan..
Terpunch kat punch card orang lain..
Dia ada call empunya punch card..
(But not me)..
Orang tu pulak cakap..
Tak pe, kalau salah..
Sebab dia pun tak datang keje..
So..
Si dia terus je potong..
Dah ar tak reti minta maaf..
Boleh lak salahkan Eira..
Sebab no. kat punch card lain dari last month..
Mana tak lain..
Dah orang makin berkurang..
Terpaksa ar naikkan no. punch card..
Tak nak mengaku kesalahan dia..
Boleh pulak salahkan Eira..
Letak nama penuh pun salah..
Macam ar ada orang lain..
Yang namanya sama macam Eira..
Pada hal..
Tiap-tiap bulan Eira letak nama penuh..
Sabar je lah..
Last-last..
Sampai bermasam muka lak..
Tiap kali Eira nak punch out je..
Dia mula ar perli-perli Eira..
Terasa gak ar hati..
Bila tiap-tiap hari kena perli..
Tapi nak wat cam ne kan..
Dah lumrah dunia..
Sebagai orang muda..
Eira malas nak gaduh dengan orang yang dah berumur ni..
Bak kata orang..
Semakin berumur..
Kita jadi makin matang..
Tapi ni terbalik pulak..
Makin berumur..
Makin keluar sifat kebudak-budakan..
Apa-apa pun..
Keje tetap mesti diteruskan..
Pedulikan kata orang..
Yang penting..
Eira happy..

3 comments:

  1. Positif je.mgkin dia dlm tkanan..maaf kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah mencuba untuk positif.. Tapi ada kalanya tak tahan gak.. Dah dekat sebulan, isu ni tetap tak reda lagi..

      Delete
  2. ni pon salah satu ujian sis.. ujian kesabaran.. sabar yer sis..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa