::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Monday, 7 April 2014

::Ke Mana En Semangat Menghilang??::



Selamat hari Isnin semua..
Mungkin korang ingat Eira pun kena Morning Blues kan?
Bila baca tajuk entry kali ni..
Entah le..
Sejak akhir2 ni..
Eira macam tak de semangat je..
Bila datang keje..
Mungkin sebab suasana opis ni agaknya..
Masa Eira keje JPAM dulu..
Seronok je..
Walaupun tiap2 bulan hanya dapat elaun yang tak tetap..
Tapi bila dapat elaun tu..
Rasa berbaloi sangat rezeki tu (walaupun sikit)
Kat opis baru ni..
Keadaan sunyi je..
Tak de teman nak berbual..
Masing2 buat hal sendiri..
Dorang lebih suka lepak kat kedai mamak..
Bos lak kadang2 tak masuk langsung..
Walaupun Eira dapat gaji tetap..
Tapi dalam hati ni,
Ada rasa something..
Yang tak dapat nak diungkap..
Entahlah..
Dah mula rasa nak cari keje lain je..
Sebab keseronokan bekerja tu dah tak de langsung..
Waktu rehat pun tak menentu..
Sepatutnya waktu rehat Eira..
Dari kol 1 hingga kol 2 petang..
Tapi..
Elok2 kita tengah makan..
Bos lak datang..
Bagi keje suruh buat..
Terpaksa berhenti makan..
Bila nak makan balik..
Memang confirm ar tak lalu dah..
Sabtu lepas lak..
Sepatutnya Eira balik kol 12 tengahari..
Mak lak tak berapa sihat..
Seboleh-bolehnya Eira tak nak masuk keje ari tu..
Tapi mengenangkan yang hari sabtu Eira balik kol 12..
Eira gagahkan gak diri gi keje..
Alih-alih..
Eira dah start kereta nak balik..
Boleh pulak bos suruh gi siapkan keje dulu..
Pada hal..
Semalam dia cakap, dia akan siapkan keje tu..
Memang otak seminit tol!!
Sakit tol hati Eira time tu..
Terpaksa balik kol 2 petang..
Sian mak & ayah terpaksa berlapar sementara nak tunggu Eira balik..
Patutkah Eira berhenti kerja??
Apa pendapat korang erk??

6 comments:

  1. eira try cari kerja baru. once dapat, baru berhenti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ faezah.. InshaAllah Eira tengah cari kerja dalam masa terdekat ni..

      Delete
  2. Btol ckp fezah...cari keja yang lain dlu..nanti baru bhenti keja..nanti bl dah bhnti keja,tpxada keja susah pulak kan..Tapi agak stress jgk kalo mcm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Diyana.. tu lah.. kalau x dapat keje lain gak.. terpaksa ar teruskan perniagaan keluarga yg agak lama terkubur..

      Delete
  3. Salam..
    Kami kat sini pon sama jugak..
    Kami rindu keja jpam dan suasana kat jpam..
    btoi ckap ampa,walau gaji kita x byak tp kat sana kita hepi ja..
    Bbnding tmpat baru, wlau gaji bribu2 tapi hati rasa x tenang ;'((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Anna..
      Tu lah kan..
      Nak wat macam mana..
      Andai waktu dapat diputar kembali..
      Huhuhu

      Delete

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa