::Tabung Nak Bayar Roadtax Kereta ::

Friday, 19 March 2010

~Kursus Powerpoint~



Assalamualaikum...
Baru minggu ni sempat nak update blog..
Last week..
Seminggu eira x de kat opis..
Pergi berkursus di ALPHA Bangi..
Kursus Powerpoint..
Eira gi ngan member tempat keje
Akhma n Wanie..

Sepanjang kursus berlangsung,
Semuanya berjalan lancar..
Dapat pegawai yang bez..
Kawan2 dari negeri2 lain..
Satu je yang x bez..
Perjalanan pergi & balik..
Yang cukup menyiksakan..




Bertolak dari Penang kol 10 pg..
Sampai je kat selekoh lepas terowong..
Tetiba je tayar depan Delta pancit..
Terpaksa le kitorang berjemur kt tgh panas..
Sementara menanti bantuan dari JPAM Ipoh..

Berkampung kat Ipoh dari kol 1 tgh ari smpai kol 6 ptg..
dalam keadaan panas terik..
kelaparan..
memang betul2 menguji tahap kesabaran kitorang..
apa-apa pun thanx a lot to tn shah..
coz sudi belanja kitorg air..

Perjalanan diteruskan lagi..
Menuju ke destinasi..
ALPHA Bangi..
Dengan menaiki Handalan..
Akhirnya..
Kami tiba gak ke destinasi tepat kol 12 tgh mlm..
Dpt je katil..
Terus masuk alam Dreamland..
Walaupun tido tanpa beralaskan cadar..
Huhuhu..

Hari-hari di ALPHA Bangi..
Memang bez..
Dapat bersua kembali dengan bakal2 Skim KP
Kemaafan ku pinta..
Sebab x sempat nk layan korang sume..
Paham2 je lah erk
Insyaallah..
Kita akan bersua lagi di lain masa..

Bila tiba hari nak blk lak..
Perjalanan balik terpaksa ditunda..
Dari ari Jumaat ke ari Sabtu..
Memang perit..
Terpaksa bermalam semalam lagi..
Tapi..
Inilah satu-satunya peluang..
untuk borak2 dgn skim kp..
hehehe
Korang memang de bez..
Sempat gak kitorang tgk wayang..
Adnan Sempit..
Walaupun cuma kat Dewan Theateret..
Tapi dh kira bez abih ar..

Bertolak pulang ke Penang..
Pada ari sabtu jam 7.00 malam..
Tapi terpaksa antar bdk2 PVR kt JPAM Seremban dl..
Coz dorang ada lthn T-Baton..
Huhuhu..
Berhenti mkn kt Terminal-one seremban..
Mmg kitorang x kan lupa..
Layanan kt kedai mkn..
Memang servis yang teruk..
Tapi nak wat cm ne..
dah lapor..
mkn je le..

Kol 11 mlm..
Baru kitorang bergerak balik..
Nak dijadikan cerita..
Sebaik saje melintasi Tanjung Malim..
Tayar Delta blkg lak yg pancit..
Aduyai..
Memang teruk..
Kitorang terpaksa berhenti di setiap hentian..
Sebelum berkampung semula kat Ipoh..
Sementara menanti Handalan..
Alhamdulillah..
Akhirnya kami tiba dengan selamatnya ke JPAM Pulau Pinang..
Eira sampai kat umah dlm kol 1 petang..

Apa2 pun..
Terima kasih wat skim kp..
Yg amik berat psl kitorang..




Sehinga berjumpa lagi di ALPHA Bangi..
Insyaallah..



No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah kat blog Eira
Tinggalkan jejak korang kat sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Tinggalkan Link Korang Kat Sini::

Copyright © 2012.All Right Reserved by Eira Aikawa